Två EU-anställda dödade i Mali

Publicerad

Två EU-anställda personer har dödats i en attack i Mali, detta meddelar nyhetsbyrån AFP. Ett av offren ska vara en portugisisk soldat.

Två personer som jobbar för EU ska ha dödats i Mali. Det ena offret ska vara en portugisisk soldat, enligt EU:s utrikeschef Federica Mogherini.

https://twitter.com/FedericaMog/status/876810173205147648

Under söndagen attackerades en turistresort i Mali av terrorister och minst två personer dödades. Flera personer tog som gisslan. Säkerhetsstyrkor kunde dock frita 32 personer. Initialt kom rapporter om att en svensk, som tjänstgör för den svenska Försvarsmakten, saknades efter söndagens attack. 

Svensk var välbehållen

Men under måndagen hade man fått kontakt med personen. "Försvarsmakten har nu fått kontakt med den person som saknats efter attentatet i Malis huvudstad Bamako. Personen är omhändertagen och befinner sig i säkerhet. Anhöriga är underrättade", skrev Försvarsmakten.

– Det var ju så att det var ett attentat i går och vid den här typen av händelser genomför vi alltid en inventering av vår personal så vi vet var vi har alla. I samband med det här lyckades vi inte etablera kontakt med en anställd och där är vi nu, berättade Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten, innan de fick kontakt med personen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag