Två elefanter gick bärsärk - en död

Publicerad
Uppdaterad
Två vilda elefanter på framfart har dödat en man i Södra Indien.
Enligt de tv-bilder New Delhis television visar upp ser man hur en man ligger helt livlös vid en av elefanternas fötter, rapporterar AP.
Nu uppmanar myndigheterna folket att stanna inomhus.
I staden Mysore har två vilda elefanter gått bärsärk på gatorna. Minst en person rapporterats ha blivit dödad efter att en av elefanterna sparkat på honom.
Enligt de tv-bilder som kablats ut är mannens kropp helt livlös och ligger nedanför elefanten som nyss sparkat på honom.
Bilderna visar även hur elefanten vansinnigt sparkar på en ko.

Uppmanas stanna inomhus

Myndigheterna gör nu allt för att bedöva elefanterna. Alla som bor i staden uppmanas att stanna inomhus och att inte kasta stenar på djuren. Något som gör dem ännu mer aggressiva.
Varje år dör hundratals människor i Indien när vilda djur vandrar in i städerna. Djuren är oftast hungriga och vilsna eftersom deras naturliga miljö blir allt mindre när städerna expanderar.
Indiens nationalparker lider enorma förluster av människornas intrång när de flyttar in och tar av naturens resurser, samt låter sin boskap beta på områdena.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag