Polisen är förtegen men misstänker dubbelmord. Foto: Skärmavbild/Google mapsPolisen är förtegen men misstänker dubbelmord. Foto: Skärmavbild/Google maps
Polisen är förtegen men misstänker dubbelmord. Foto: Skärmavbild/Google maps
En polispatrull tog sig till en bostaden i Södertälje, i stadsdelen Västergård, strax före midnatt under lördagen, larmet kom vid 23.07, och där inne påträffades två personer avlidna. Foto: Janne Åkesson/SwepixEn polispatrull tog sig till en bostaden i Södertälje, i stadsdelen Västergård, strax före midnatt under lördagen, larmet kom vid 23.07, och där inne påträffades två personer avlidna. Foto: Janne Åkesson/Swepix
En polispatrull tog sig till en bostaden i Södertälje, i stadsdelen Västergård, strax före midnatt under lördagen, larmet kom vid 23.07, och där inne påträffades två personer avlidna. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen har nu inlett förundersökning med misstanke om mord och har genomfört teknisk undersökning under dagen. Foto: Janne Åkesson/SwepixPolisen har nu inlett förundersökning med misstanke om mord och har genomfört teknisk undersökning under dagen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen har nu inlett förundersökning med misstanke om mord och har genomfört teknisk undersökning under dagen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Två hittade döda
– misstänkt mord

Publicerad

Polisen har hittat två döda personerna – en man och en kvinna – i en lägenhet i Södertälje.

Enligt uppgifter ska polisen uppfatta mordet som bestialiskt.

– Vi är jätteoroliga nu, det är hemskt. Att två personer här i huset blivit mördade, säger en granne.

Nu jagar polisen en misstänkt dubbelmördare.

Bekanta var oroliga för en person som de inte hörts av på en tid och larmade polis.

En polispatrull tog sig till en bostad i Södertälje, i stadsdelen Västergård, strax före midnatt under lördagen, larmet kom vid 23.07, och där inne påträffades två personer avlidna.

– Vi får larmet med anledning av att anhöriga är oroliga och vi gör en så kallad lägenhetsundersökning och anträffar två avlidna och omständigheterna gjorde att vi inte kunde utesluta brott, säger Eva Malm-Eriksson, stationsbefäl vid polisen i Södertälje.

Polisen har nu inlett förundersökning med misstanke om mord och har genomfört teknisk undersökning under söndagen.

– Den är inte klar och kommer att fortsätta, säger Eva Malm-Eriksson.

Polisen är mycket förtegen om detaljer, och vill inte avslöja vad som får dem att misstänka att det skulle röra sig om mord. Men enligt uppgifter till Expressen ska polisen uppfatta morden som "bestialiska".

Men man antog ändå initialt att det handlade om ett mord och ett självmord men efter underökning ändrat uppfattning.

Granne: Bor ensam i en tvåa

Expressen har talat med flera grannar. En av dem säger att det är en ung man som har lägenheten men har av polisen inte fått veta om det är lägenhetsinnehavaren, en man i 20-årsåldern, som är död. Det andra offret, en kvinna ska polisen ännu inte ha fått slutlig identitet på.

– Vi har inte sett killen som bor i lägenheten på två–tre veckor, säger en granne.

– Han bodde ensam i en tvåa, men det kom kompisar tull honom mest hela tiden. De kom i bilar och de kom gående, det var mycket folk där.

Vet ni vem kvinnan är?

– Nej, men det kan vara en vän till honom. Det var ju mycket folk där. Jag tror inte att han hade en flickvän. Men jag vet inte säkert, vi hälsade ju mest som grannar.

– Nu är vi jätteoroliga, tänk att det legat två döda personer här intill utan att vi vetat något. Polisen kommer och ringer på och berättar. Och vi har inte hört någonting, inga skrik, inga skott. Ingenting.

En annan granne säger ungefär samma sak. Men han har sett lägenhetsinnehavaren med en kvinna.

– Jag tror att kvinnan kan vara en kompis, jag tror inte att de var tillsammans.

"Vi söker gärningsmannen"

Polisen vill inte avslöja vad de vet om varken offren eller en misstänkt gärningsman.

Men Eva Malm Eriksson uppger för Länstidningen i Södertälje att de jagar en gärningsman.

 

 

 

 

Anders Mattsson är vakthavande befäl vid polisen i region Stockholm. Han berättar om det fortsatta polisarbetet.

– Det blir utredningsarbete som vanligt i sådana här utredningar. Det handlar om att identifiera och söka en massa spår, och att hålla förhör med människor som kan tänkas lämna uppgifter, säger han.

Än så länge sköts polisutredningen enbart i Stockholm, vilket tyder på att eventuella gärningsmän finns kvar i området.

– Ärendet sköts helt och fullt enbart i Stockholm, och inte på nationell nivå kopplat till NOA (Nationella operativa avdelningen), säger Malin Näfver, pressekreterare på NOA.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag