Räddningstjänsten kunde konstatera att kroppen förmodligen legat en längre tid i vattnet. Foto: Christoffer Hjalmarsson
Räddningstjänsten kunde konstatera att kroppen förmodligen legat en längre tid i vattnet. Foto: Christoffer Hjalmarsson

Två döda funna i Stockholmsvatten

Publicerad
Uppdaterad
Två döda personer hittades flytande i vattnet i Stockholm på lördagsmorgonen.
Båda har troligen legat länge i Mälaren.
- Kropparna ska föras till rättsmedicin för att fastställa dödsorsaken, säger Peter Asp på polisens länskommunikationscentral.
Den första kroppen, en kvinna, hittades vid Södermälarstrand i närheten av Münchenbryggeriet. En förbipasserande larmade polisen klockan 08.39, och när styrkan var på plats tillsammans med räddningstjänsten konstaterade man att kvinnan troligen har legat länge i vattnet.
– Det har inte inträffat nyligen, och är inget drunkningstillbud där man försökt återuppliva personen, säger Peter Asp, KC-befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.
Kvinnan, som är identifierad, har varit försvunnen en längre tid. Polisen misstänker i nuläget inget brott och väntar på att kroppen ska obduceras.

Dödsorsaken inte fastställd

Bara en dryg halvtimme senare, klockan 09.16 fick polisen larm om att ytterligare en död person, en äldre man, hade hittats i vattnet – den här gången vid Bryggvägen i Ekensberg.
– Det verkar som om han har legat i vattnet ett längre tag, i flera veckor, säger Linda Fäldt, stationsbefäl på Söderortspolisen.
Mannen har identifierats och ska nu obduceras för att fastställa dödsorsaken.
– Vi misstänker inget brott i nuläget, men det kan man få anledning att ändra på. Det har ju hänt förr, säger Linda Fäldt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag