Två bilar i krock med lastbil

Publicerad

Två personbilar och en lastbil har krockat med varandra på riksväg 56 utanför Västerås. Enligt polisen ska ingen av de inblandade ha några allvarligare skador.

Klockan 15:40 fick polisen i Västerås in ett larm om en trafikolycka. Olyckan inträffade på riksväg 56, och totalt ska tre fordon ha varit inblandade.

– Enligt de uppgifter som jag har så verkar det vara en personbil som har kört in i en lastbil bakifrån, men det är totalt två personbilar och en lastbil som är inblandade, säger Jonas Partheen, presstalesperson för polisområde Västmanland.

Totalt ska tre personer ha befunnit sig i de tre fordonen, men skadeläget är fortfarande oklart. Enligt Jonas Partheen så har en av de inblandade personerna känt av smärtor, men det finns än så länge inga uppgifter om att någon ska ha behövt tas till sjukhus.

Efter olyckan blev det totalstopp i trafiken i norrgående riktning på riksväg 56, men den ska snart vara i rullning igen.

– Det är svårt att säga just nu, men en preliminär bedömning är att trafiken kan vara i gång och rulla igen vid 17-tiden, säger Partheen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag