Två bilar i krock – fyra till sjukhus

Publicerad

Två bilar har kolliderat på väg 128 i höjd med Sandsjöfors utanför Nässjö.

Totalt befann sig åtta personer i bilarna – fyra av dem fick föras till sjukhus.

En tolvårig pojke är inlagd med vad som bedöms som lindriga skador.

Olyckan ska ha inträffat vid halv tretiden på söndagseftermiddagen. Två personbilar ska ha kolliderat med varandra vid ett vägkryss på väg 128 i Sandsjöfors.

– Det har varit åtta drabbade, fyra förda till sjukhus efter att två bilar krockat. Ambulansen har lämnat, så det kommer antagligen inte blivit fler till sjukhus, säger Gustav Hultegård, inre befäl vid Höglandets Räddningstjänstförbund.

Efter ett längre stopp på vägen i båda riktningar var bärgningsarbetet avklarat strax efter klockan fyra på eftermiddagen.

Pojke inlagd på sjukhus

– Det är en personbil som har kört in i baken på en annan personbil. När vi kom till platsen stängde vi av vägen och just nu pågår bärgning av bilarna, säger Daniel Moberg, insatsledare vid Höglandets Räddningstjänstförbund.

Tre personer fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö. En tolvårig pojke bedöms vara lindrigt skadad men har lagts in på sjukhuset för vård. Ytterligare en 42-årig kvinna med lindriga skador och en oskadd 28-årig kvinna har skickats hem från sjukhuset.

En 53-årig kvinna fördes till Länssjukhuset i Ryhov, även hon bedöms vara lindrigt skadad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag