Två häktade – misstänks ha skjutit mot barnfamilj

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

I måndagskväll blev en barnfamilj beskjuten i en bil i Bro norr om Stockholm av maskerade män på en moped.

Enligt polisen misstänker man att det var ett rånförsök mot bilen.

Nu har två män häktats skäligen misstänkta för försök till mord, försök till rån och grovt vapenbrott.

– Den här gärningen är synnerligen allvarlig eftersom den riktar sig mot en vanlig familj med ett litet barn och med gränslöst användande av våld, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad i ett pressmeddelande.

Det var strax efter klockan 19 på kvällen som larmet om skottlossningen i Upplands-bro inkom till SOS. Enligt Expressens källor ska en man, en kvinna och ett barn suttit i bilen som blev beskjuten av två gärningsmän. De ska senare flytt platsen på mopeder enligt uppgifter. Ingen av personerna i bilen ska ha behövt vård. 

Polisen misstänker att det rör sig om ett rånförsök mot bilen eller mot tillhörigheter hos de som befann sig i bilen. 

Under natten till tisdagen kunde polis frihetsberöva två män i 25-årsåldern misstänkta för brottet. Efter förhör kunde de gripas av polis och senare anhållas av åklagare. 

Två män häktade

Under fredagen beslöt kammaråklagare Henrik Stiernblad att häkta de två männen misstänkta för försök till mord, försök till rån och grovt vapenbrott. Misstankarna riktas även mot totalt fyra gärningsmän. 

De två männen är skäligen misstänkta för brottet, vilket är den lägre misstankegraden.

– Enligt vad som framkommit hittills i utredningen ska det ha varit fyra gärningsmän med skjutvapen som angrep en familj som var på den aktuella platsen i ett privat ärende, säger Henrik Stiernblad i ett pressmeddelande.

– Efter att gärningsmännen försökt öppna en av bildörrarna så avlossas skott in i bilen, säger han.

De båda misstänkta gärningsmännen tillhör enligt åklagaren det kriminella Bro-nätverket och är 22 respektive 30 år gamla.


Så ska du agera om du hör en skottlossning

Polisens råd: Sätt dig i säkerhet – ring 112

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.