Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två begärs häktade för mord på Madelene

Mördade Madelene. Foto: Privat
Det tog tre hela månader att hitta den mördade tvåbarnsmamman Madelene. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Madelene, 29, mördades på den plats där hon senare hittades död, ingjuten i cement, enligt misstankarna.

Under torsdagsförmiddagen hålls häktningsförhandlingar mot en 33-årig man och hans 30-åriga flickvän. De misstänks för mord respektive skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

– Båda förnekar brott, säger åklagaren Ewa Tvengström till Expressen.

Senast klockan 12 var åklagaren tvungen att ta beslut i häktningsfrågan. Redan vid kvart över 10 gick det in häktningsframställningar till Attunda tingsrätt.

Misstankarna riktas mot en 33-årig mordmisstänkt man och hans 30-åriga flickvän, som misstänks för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Den misstänkte mannen – som sedan tidigare är dömd för en avancerad mordplan – anhölls i sin frånvaro av åklagare den 23 februari klockan 15.31. Han greps fem dagar senare klockan kvart över fem på eftermiddagen. Flickvännen anhölls också i sin frånvaro den 23 februari, klockan 15.39. Hon greps samtidigt som pojkvännen.

Båda förnekar brott

Både mannen och kvinnan begärs nu häktade av åklagaren Ewa Tvengström på sannolika skäl – alltså den högre misstankegraden – för de brott de initialt varit misstänkta för. Förhandlingarna mot paret sker under torsdagen, enligt beslut från Attunda tingsrätt. Mannen begärs häktad klockan 10 i sal 1 och kvinnan klockan 11 i samma sal.

Vad baserar du misstankarna på?

– Det går jag inte in på, säger kammaråklagare Ewa Tvengström.

Båda misstänkta förnekar, enligt Ewa Tvengström, brott.

Tycker du att misstankarna har stärkts efter de förhör som har hållits?

– Utredningsläget säger jag ingenting om. Jag går inte in på det.

Polisens teori: Mördades samma dag som hon försvann

Enligt misstankarna begicks mordet på Madelene samma dag som hon försvann, den 6 november förra året, vid Lövängsvägen/ Stockholmsvägen i Upplands Väsby. Det var också på den platsen hon senare hittades död.

Det tog tre hela månader att hitta den mördade tvåbarnsmamman Madelene, som anmäldes försvunnen i november förra året.

När hon till slut hittades låg hon ingjuten i ett betongblock nära E4 i Upplands Väsby – något som Expressen tidigare har rapporterat om.

– Man tror att gjutningsarbetet med betongen har gjorts på plats i skogen där kroppen hittades, har en person med insyn i utredningen, berättat.