Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De åtalas för attack mot dödade polisen

Polisens larmrop under stormningen av Kapitolium
George Tanios.
Foto: ANDREW SPELLMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Julian Khater.
Foto: Amerikanska justitiedepartementet
Stormningen av kongressen den 6 januari.
Foto: PHIL MCAULIFFE / POLARIS

Polisen Brian Sicknick, 42, dog efter stormningen av amerikanska kongressen den 6 januari.

Nu åtalas två personer för att ha attackerat honom, rapporterar AP.

Fem personer dog när anhängare till Donald Trump stormade kongressen i Washington. En av dem var Brian Sicknick som sedan 13 år tillbaka ingick i Kapitolium-polisens utryckningspersonal. Han skadades i en konfrontation med personer som deltog i stormningen. Sicknick lyckades ta sig tillbaka till polisstationen men kollapsade sedan.

”Brian D Sicknick har avlidit på grund av skador som han åsamkades i tjänsten”, skrev Kapitolium-polisen i ett pressmeddelande dagen därpå.

Nu åtalas Julian Khater, 32, och George Tanios, 39, för att ha attackerat Brian Sicknick.

Polisen Brian Sicknick dog vid stormningen av kongressen.
Foto: USCP/UPI/SHUTTERSTOCK

Videoinspelning visar hur Khater sprejar Sicknick i ansiktet

Khater och Tanios, som häktades i helgen, åtalas för att ha sprejat Sicknick med ett giftigt medel som vanligtvis används för att avskräcka björnar. En videoinspelning visar hur Khater säger till Tanios att ge honom sprejen. Khater sprejar därefter Sicknick och flera andra poliser i ansiktet enligt BBC.

Det är dock fortfarande oklart om sprejattacken orsakade Sicknicks död. Initialt rapporterade lokala radiokanaler att angripare hade slagit Sicknick i huvudet med en brandsläckare och att han senare drabbades av en stroke på grund av detta.

Nya filmen visar hur Ashli Babbitt skjuts till döds

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.