Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två anhållna för medhjälp till mord i Vällingby

En man sköts ihjäl vid McDonald's i Vällingby på nyårsafton.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN

Två personer har anhållits för medhjälp till mord i Vällingby på nyårsafton, då en man i 20-årsåldern dog efter en skjutning utanför McDonald's.

De båda är under 18 år, enligt handlingar från tingsrätten.

Av de två anhållna är den ena anhållen på sannolika skäl och den andre på skälig misstanke.

Det var klockan 18:40 på nyårsafton som polisen larmades till Vällingby centrum i Västra Stockholm efter en skjutning utanför McDonald's.

Tre skottskadade personer fördes från platsen med ambulans och senare meddelades att en man i 20-årsåldern dött av sina skador. 

Måltavlan för attacken ska vara en person i 20-årsåldern med kopplingar till ett kriminellt nätverk, enligt Expressens uppgifter. 

De två nu anhållna greps på onsdagsmorgonen och kommer att förhöras under dagen, uppger åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Senast på lördag måste åklagaren besluta om de ska begäras häktade eller inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.