Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två anhållna för grovt vapenbrott i Stockholm

Två personer har anhållits misstänkta för grovt vapenbrott.
Foto: Niklas Emmoth / Colourbox

Två personer har anhållits misstänkta för grovt vapenbrott efter ett tillslag i Stockholm.

Båda var före gripandet anhållna i sin frånvaro.

Personerna som gripits har kopplingar till kriminella nätverk och är tidigare dömda för grova våldsbrott som begåtts i området. De har nu gripits misstänkta för grovt vapenbrott.

Vapnen togs i beslag i somras, efter att ha använts vid flera skjutningar i Skärholmen, Stockholm. Bland annat i en skjutning mot en barnfamiljs lägenhet. 

– Insatsen genomfördes efter en längre tids utredning och kartläggning i nätverksmiljön i området och vi vet att vapnet de gripna är misstänkta för att ha hanterat har använts vid flera skjutningar under våren och sommaren, säger David Sund, gruppchef för strategiskt operativa gruppen i lokalpolisområde Skärholmen.

Viktigt gripande

Förundersökningen leds av av Åklagarmyndigheten, som inte kan ge fler detaljer om utredningen, meddelar man i ett pressmeddelande. 

För polisen är framgången viktig, David Sund.

– Ärendet är strategiskt viktigt för oss i Skärholmen men även för polisen i stort, eftersom det visar att vi har god uthållighet och förmåga att mobilisera internt och agera kraftfullt mot individer i nätverksmiljö. Vi kan aldrig tolerera att dessa unga vuxna med kriminella nätverk i ryggen begår grova våldsbrott mot andra och vi utesluter inte att fler gripanden kommer att ske.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.