Två anhållna för det brutala mordet

En 37-årig man sköts till i Flemingsberg. Han sköts med 14 skott; åtta i bröstet och sex i resten av kroppen. Nu har två män anhållits misstänkta för mordet.
Foto: Marco Blomberg/Workoutpix.com

Över en månad efter den brutala dödsskjutningen i Flemingsberg – nu har två män anhållits misstänkta för mordet.

Männen, 36 och 33 år gamla, misstänks ha utfört dådet tillsammans.

– Att man har varit delaktiga i skjutningen tillsammans är det frågan om, säger vice chefsåklagare Katarina Lenter.

Sent på kvällen den 31 oktober fick polisen i Stockholm in ett larm om en skjutning i Flemingsberg, söder om Stockholm.

När polisen kom till platsen lite efter klockan 21 hittade de en skadad och blödande man intill en bil.

Den skadade mannen, 37 år gammal, fördes snabbt till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. En timme senare gick polisen ut med att han hade avlidit av sina skador. Enligt uppgifter hade han skjutits med hela 14 skott: Åtta i bröstet och sex i kroppen.

Det var den 31 oktober. Sen dess har det varit tyst om utredningen. Men i dag, onsdag, greps och anhölls två män misstänkta för mordet.

– De anhölls i dag, det stämmer. Jag kan inte gå in på omständigheterna i förundersökningen, men det har pågått ett utredningsarbete under en tid, som har lett fram till det här. Exakt vad det arbetet har bestått i kan jag inte gå in på, säger vice chefsåklagare Katarina Lenter vid Norrorts åklagarkammare.

Ska ha mördat tillsammans

Männen, 36 respektive 33 år gamla, är båda kända av polisen sen tidigare. Båda har dessutom avtjänat fängelsestraff för våldsbrott. De första förhören med männen, som är på sannolika skäl misstänkta för mordet, hålls i morgon, torsdag.

Båda männen greps under onsdagsförmiddagen, senare på dagen anhölls de. Enligt Katarina Lenter ska gripandena ha gått smidigt till.

– Det var inga våldsamheter utan det tick lugnt och städat till, säger hon om gripandena som gjordes på två olika platser i Stockholmsområdet.

Båda är misstänkta för mord – är båda misstänkta för att direkt ha avlossat skott?

– Att man har varit delaktiga i skjutningen tillsammans är det frågan om. Vad var och en har gjort kan jag inte precisera i det här läget, det får utredningen visa. Men i det här läget är båda misstänkta för delaktighet i mordet, säger Katarina Lenter.

Advokaten: Inte pratat än

Hur många mordvapen som tros vara inblandade kan hon inte heller gå in på. Vad för relation de två mordmisstänkta och den mördade 37-åringen har menar Katarina Lenter att de har en "ganska god uppfattning av".

Expressen har varit i kontakt med advokat Peter Mutvei som ska försvara en av de anhållna. Dock har arbetet inte hunnit någonvart.

– Jag har inte hunnit prata med honom, säger Peter Mutvei.

Expressen söker den andra mannens försvarare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.