Natten mellan fredag och lördag helgen som gick anmälde två kvinnor att de blivit grovt våldtagna. Kvinnorna skulle åka svarttaxi hem från krogen – chauffören körde inte dit kvinnorna ville åka utan till en militäranläggning i Barkarby utanför Stockholm. Foto: LäsarbildNatten mellan fredag och lördag helgen som gick anmälde två kvinnor att de blivit grovt våldtagna. Kvinnorna skulle åka svarttaxi hem från krogen – chauffören körde inte dit kvinnorna ville åka utan till en militäranläggning i Barkarby utanför Stockholm. Foto: Läsarbild
Natten mellan fredag och lördag helgen som gick anmälde två kvinnor att de blivit grovt våldtagna. Kvinnorna skulle åka svarttaxi hem från krogen – chauffören körde inte dit kvinnorna ville åka utan till en militäranläggning i Barkarby utanför Stockholm. Foto: Läsarbild
De två kvinnorna åkte svarttaxi från en restaurang men blev inte körda dit de bad om. Foto: LäsarbildDe två kvinnorna åkte svarttaxi från en restaurang men blev inte körda dit de bad om. Foto: Läsarbild
De två kvinnorna åkte svarttaxi från en restaurang men blev inte körda dit de bad om.  Foto: Läsarbild
I stället hamnade de i Barkarby i Järfälla där de uppger att de utsatts för grov våldtäkt av chauffören och ännu en person. Foto: LäsarbildI stället hamnade de i Barkarby i Järfälla där de uppger att de utsatts för grov våldtäkt av chauffören och ännu en person. Foto: Läsarbild
I stället hamnade de i Barkarby i Järfälla där de uppger att de utsatts för grov våldtäkt av chauffören och ännu en person. Foto: Läsarbild

Två anhållna efter misstänkt våldtäkt i Barkaby

Publicerad

Två personer har anhållits efter den misstänkta dubbelvåldtäkten i helgen, när två kvinnor fördes bort i svarttaxi till en militäranläggning i Barkarby.

– Det är två anhållna, det stämmer, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens presstjänst.

Natten mellan fredag och lördag helgen som gick anmälde två kvinnor att de blivit grovt våldtagna. Kvinnorna skulle åka svarttaxi hem från en känd krog i Sundbyberg – chauffören körde inte dit kvinnorna ville åka utan till en militäranläggning i Barkarby utanför Stockholm.

Enligt kvinnorna blev de sedan våldtagna av svarttaxichauffören och ytterligare en man.

Två personer har nu anhållits misstänkta för grov våldtäkt, enligt handlingar som inkom till Attunda tingsrätt under onsdagen. Båda de misstänkta har förordnats försvarare.

De förnekar brott.

– De var anhållna i sin frånvaro när de plockades in under onsdagen, säger kammaråklagare Madeleine Pettersson. Det har hållits dels inledande 24/8-förhör, dels ett längre förhör.

Under fredagen kommer hon att ta beslut om männen ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

"Har utsatts för grov våldtäkt"

Polisen beskrev inledningsvis händelsen som ett "våldsbrott" men berättade senare att det rörde sig om två misstänkta grova våldtäkter.

– Två kvinnor har åkt hem från krogen i natt i vad de uppfattar som en svarttaxi. Bilen har kört dem någon helt annanstans, till ett helt annat ställe än vad de önskat. Där på platsen har de utsatts för grov våldtäkt, sa polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag