Två män anhållna för mord och mordförsök

En man avled och en kvinna skadades allvarligt i Brandbergen söder om Stockholm efter att ett bråk har urartat.

Två män har anhållits på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök.

Ärendet inkom till polisen nio minuter efter midnatt. 

Polisen fick då larm om att det var bråk i Brandbergens centrum i Haninge kommun. Bråket började inomhus, men fortsatte sedan utomhus, enligt polisen.

– Vi larmades till ett bråk i en bostad, men när vi kom fram hittade vi de här två utomhus. Jag kan inte säga något om vilken form av skador de hade, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på Stockholmspolisen.

En av dem, en 24-årig man, avled under natten på sjukhuset av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om mord och mordförsök. Anhöriga till mannen underrättades om dödsfallet.

– Den andra personen är en kvinna i 30-årsåldern, hon är allvarligt skadad, säger Lena Baakki, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Flera vittnen i Brandbergen

Det fanns gott om vittnen men polisen kunde inledningsvis inte ge några ytterligare kommentarer kring huruvida mannen och kvinnan kände varandra. 

Polisen arbetade med att hålla förhör, göra en teknisk undersökning och inre spaning.

Två män anhölls på onsdagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök. Polisens utredning fortsätter.

Övriga omständigheter var inledningsvis oklara.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.