En allvarligt skadade efter krock

Publicerad

En man är allvarligt skadad efter en olycka mellan en personbil, en motorcykel och ett arbetsfordon vid Västervik. En äldre kvinna skadades lindrigt.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Vägen stängdes av helt efter olyckan där en personbil, en motorcykel och ett arbetsfordon var inblandade, enligt polisen. 

Enligt Stephan Söderholm, presskommunikatör vid polisen i region syd, skedde trafikolyckan på länsväg 213 vid Lofta. Polis, räddningstjänst samt ambulans bistår i räddningsarbetet. 

– Tre fordon är inblandade: en personbil, en motorcykel och en form av arbetsredskap/maskin, säger han till Expressen. Minst två personer är skadade och förda till sjukhus. 

Allvarligt skadad man

En man i 45-årsåldern är allvarligt skadad. En kvinna i 75-årsåldern fick lindriga skador, enligt information från Västerviks sjukhus. 

Vet ni något om orsaken till olyckan?

– Nej, nu har vi sysslat med räddningsarbetet på platsen, så det är något vi får återkomma till senare, säger Stephan Söderholm.

En person chockades

De två skadade färdades i personbilen. Föraren av motorcykeln är inte skadad. En tredje person uppges vara chockad – det är föraren av arbetsfordonet. 

Vid kockan 14.30 öppnades vägen för trafik igen.

– Jag kan i nuläget inte säga om man kommer att skriva någon brottsanmälan, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag