Olyckan inträffade på E4 i närheten av Stavsjö på tisdagsmorgonen. Foto: Pontus Stenberg
Olyckan inträffade på E4 i närheten av Stavsjö på tisdagsmorgonen. Foto: Pontus Stenberg

En person avliden efter krock på E4

Publicerad

En person har avlidit efter att en personbil krockade med en lastbil på E4 mellan Nyköping och Norrköping.

– Det här är en mycket allvarligt olycka, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen Södermanland.

Ytterligare en person är förd till sjukhus med lindriga skador medan lastbilsföraren klarade sig oskadd.

Olyckan inträffade på E4 i höjd med Ålberga, närheten av Stavsjö, på tisdagsmorgonen. Larmet om krocken inkom klockan 5.35, skriver P4 Sörmland, som var först med att rapportera om olyckan.

En personbil körde av okänd anledning in i en lastbil och körde därefter av vägen, voltade och landade på taket.

– Det här är en mycket allvarligt olycka. Det satt två personer i bilen och båda är förda till sjukhuset, säger Roland Lindkvist.

En person konstaterad avliden

I personbilen befann sig två 25-åriga män. Vid 10-tiden hade polisen identifierat att den avlidne var en man och att han inte är hemmahörande i Södermanland.

Strax innan 12 hade polisen underrättat mannens anhöriga.

Utreds som grov vårdslöshet i trafik

Räddningstjänst och polis åkte till platsen och körfältet i södergående riktning fick i ett initialt skede stängas av.

– Det är begränsad framkomlighet men det går att komma förbi, sa Roland Lindkvist på tisdagsmorgonen.

En bärgare fick kallas till platsen och personbilen togs i beslag för teknisk undersökning. 

Den andra 25-åringen som satt i personbilen är förd till sjukhus med lindriga skador. Föraren av lastbilen har klarat sig oskadd. 

Orsaken till olyckan är ännu oklar. Polisen har upprättat en anmälan om grov vårdslöshet i trafik. Ärendet kommer att hanteras av trafikutredare.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag