"KAXIG BILD". Utmanande eller inte - TV4 ser inget problem med sportankaret, Nora Strandbergs, bilder i tidningen Plaza Kvinna. Nora själv är stolt över exponeringen. "Det är en kaxig bild som säger "fashion" - inget annat", säger hon.
"KAXIG BILD". Utmanande eller inte - TV4 ser inget problem med sportankaret, Nora Strandbergs, bilder i tidningen Plaza Kvinna. Nora själv är stolt över exponeringen. "Det är en kaxig bild som säger "fashion" - inget annat", säger hon.

TV4 vek sig för Noras utvik

Publicerad
Uppdaterad
Tone Bekkestad vek ut sig - och blev avstängd från TV4.
Nu har sportens Nora Strandberg gjort samma sak i tidningen Plaza Kvinna.
Men:
- Nora kommer att jobba vidare precis som vanligt, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari.
Det var i somras som meteorologen Tone Bekkestad dök upp lättklädd i herrtidningen Slitz. TV4 reagerade våldsamt. Bekkestad blev avstängd. - Det är inte förenligt med den bild vi på nyheterna vill förmedla till tittarna att ställa upp på bilder i Slitz. En seriös framtoning är mycket viktigt för vår trovärdighet, sade kanalens aktualitetschef Kinna Bellander då. På tisdag kommer nästa nummer av "Plaza Kvinna" ut. Där finns ett reportage med TV4-sportens Nora Strandberg - som nyligen utsågs till Sveriges bäst klädda kvinna av tidningen Café. Till intervjun finns tre bilder. Den största ser ni här ovanför. - Jag tycker att det blev bra. Det är en kaxig bild som säger "fashion" - inget annat, säger Nora Strandberg. Sportchefen Hans Pekkari gav Strandberg tillåtelse till att vara med i Plaza Kvinna. - Hon har fått tillstånd att vara med i ett reportage på temat att hon blivit utsedd till Sveriges mest välklädda kvinna. Bilden ska illustrera det men jag tänker inte agera smakdomare och recensera hur Plaza har lyckats med sitt bildval, säger Pekkari.

"Ett annorlunda fall"

Om Tone Bekkestads avstängning säger han: - Förutsättningarna var helt annorlunda i det fallet. Det var en medverkan som inte var godkänd och i ett helt annat sammanhang. Slitz är också en tidning med helt annan målgrupp än Plaza kvinna. Tone Bekkestad ville i går inte uttala sig om Nora Strandbergs bilder. Sportens Peppe Eng vek ut sig i Tara förra året - utan att bli avstängd. - Jag tyckte inte att Tone skulle blivit det heller. Men Noras bilder har jag inte sett. Ska hon visa kläder är det väl som ett mannekängjobb. Expressen har inte kunnat nå Kinna Bellander för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag