Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4 vek sig för Noras utvik

"KAXIG BILD". Utmanande eller inte - TV4 ser inget problem med sportankaret, Nora Strandbergs, bilder i tidningen Plaza Kvinna. Nora själv är stolt över exponeringen. "Det är en kaxig bild som säger "fashion" - inget annat", säger hon.
Tone Bekkestad vek ut sig - och blev avstängd från TV4.
Nu har sportens Nora Strandberg gjort samma sak i tidningen Plaza Kvinna.
Men:
- Nora kommer att jobba vidare precis som vanligt, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari.

FAKTA

Vi vek också ut oss
Agneta Sjödin.
Café, 1993.

Ulrika Nilsson.
Café, 1993.

Tilde de Paula.
Slitz, 1999.

Linda Isacsson.
Café, 2000.

Jessica Almenäs.
Café, 1998
och 2004.

Isabelle Halling.
Café, 2004.

Suzanne Sjögren.
Slitz, 2001,
Café, 2005.

Josefin Craaford.
Café, 2005.

Peppe Eng.
Tara, 2005.

Det var i somras som meteorologen Tone Bekkestad dök upp lättklädd i herrtidningen Slitz. TV4 reagerade våldsamt. Bekkestad blev avstängd. - Det är inte förenligt med den bild vi på nyheterna vill förmedla till tittarna att ställa upp på bilder i Slitz. En seriös framtoning är mycket viktigt för vår trovärdighet, sade kanalens aktualitetschef Kinna Bellander då. På tisdag kommer nästa nummer av "Plaza Kvinna" ut. Där finns ett reportage med TV4-sportens Nora Strandberg - som nyligen utsågs till Sveriges bäst klädda kvinna av tidningen Café. Till intervjun finns tre bilder. Den största ser ni här ovanför. - Jag tycker att det blev bra. Det är en kaxig bild som säger "fashion" - inget annat, säger Nora Strandberg. Sportchefen Hans Pekkari gav Strandberg tillåtelse till att vara med i Plaza Kvinna. - Hon har fått tillstånd att vara med i ett reportage på temat att hon blivit utsedd till Sveriges mest välklädda kvinna. Bilden ska illustrera det men jag tänker inte agera smakdomare och recensera hur Plaza har lyckats med sitt bildval, säger Pekkari.

"Ett annorlunda fall"

Om Tone Bekkestads avstängning säger han: - Förutsättningarna var helt annorlunda i det fallet. Det var en medverkan som inte var godkänd och i ett helt annat sammanhang. Slitz är också en tidning med helt annan målgrupp än Plaza kvinna. Tone Bekkestad ville i går inte uttala sig om Nora Strandbergs bilder. Sportens Peppe Eng vek ut sig i Tara förra året - utan att bli avstängd. - Jag tyckte inte att Tone skulle blivit det heller. Men Noras bilder har jag inte sett. Ska hon visa kläder är det väl som ett mannekängjobb. Expressen har inte kunnat nå Kinna Bellander för en kommentar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!