Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4-ankarnas nagelkupp i sändning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Faksimil TV4

Med färgsprakande naglar i regnbågens alla färger visade TV-nyhetsuppläsarna Anna Herdenstam och Ida Bjørnstad upp sitt stöd för Emma Green Tregaro i direktsändning.

– Nu hoppas vi att hela VM-stadion ståtar med regnbågsfärgade naglar, säger Anna Herdenstam.

Även Åsa Rössel från Lidingö stöttar Emma:

– Jag målar inte ens naglarna annars så jag knyckte min dotters nagellack.

Stödet för Emma Green Tregaro ökar och Expressens nagellackskampanj #hejaemma fortsätter. Under TV4:s förmiddagsnyheter klockan 11.00 visade nyhetsuppläsarna Anna Herdenstam och Ida Bjørnstad upp regnbågsfärgade naglar till stöd för Emma Green Tregaro och hennes manifestation för hbtq-personers rättigheter.

– Självklart stöttar vi vår svenska stjärna, sa Ida Bjørnstad i direktsändningen och fick medhåll av kollegan sin.

– Eller hur. Heja Emma! Vi hoppas på en riktigt färgsprakande insats, sa Anna Herdenstam.

Efter sändningen berättade Anna Herdenstam mer om kuppen.

– Självklart hejar vi på Emma Green Tregaro, och stöttar hennes både idrottsliga insats och hennes insats för mänskliga rättigheter. Vi blev inspirerade av henne och målade våra naglar i regnbågens alla färger redan i morse. Men i sista sändningen visade vi upp dem som en överraskning.

Även en rad privatpersoner visar sitt stöd med bilder på färglada naglar på Instagram och Twitter.

En av dem är Åsa Rössel, 48, från Lidingö.

– Jag målar inte ens naglarna annars så jag knyckte min dotters nagellack. Jag har inget eget. Det var en självklarhet för mig att göra det. Jag tycker det är roligt.

Therese Alvén, 31 från Stockholm är en annan som stöder Green Tregaros initiativ och hon hoppas att all support kan sporra svenskan i höjdhoppsfinalen.

– Det är kul att det sprider sig, jag tror det är många som målar sina naglar och visar vad man själv står för. Jag tror också att det kan hjälpa henne i dag när hon ska tävla, att hon känner att hon har stöd runtomkring sig.

STÖTTA EMMA - SÅ GÖR DU

# Måla dina naglar i regnbågens färger

# Ta en bild

# Lägg upp bilden på sociala medier med hashtaggen #hejaemma

# Expressen kommer löpande att publicera era läsarbilder för att visa hur många som stöttar Emma. Bilderna är med i tävlingen Månadens läsarbild.

# Du kan också mms:a bilden till 71717

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.