Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-stjärnan inifrån häktet: ”Det är fruktansvärt”

Den svenske tv-profilen sitter häktad i Florida.Foto: POLISEN / POLISEN
Programledaren misstänks för att ha sexuellt antastat en 13-årig pojke i en park i Florida.Foto: Johan Eriksson
Här i betongbunkern som heter Paul Rein detention facility sitter den svenske tv-profilen efter att han gripits i Florida.Foto: Johan Eriksson
Expressen har pratat med tv-profilen.Foto: Johan Eriksson
”Otroligt. Otroligt”, säger han om vad han har gått igenom.Foto: Johan Eriksson

CORAL SPRINGS. Den svenske tv-profilen sitter häktad i Florida, misstänkt för att ha antastat en 13-åring – något han nekar till.

Han säger att han inte får prata om detaljer i utredningen, men inifrån häktet berättar han nu för Expressen om det som hände efteråt: gripandet och tillvaron i betongbunkern där han sitter.

– Jag fick inte med mig något av mina saker. Jag är fullständigt utan allting. Det är ruskigt att inte ens kunna borsta tänderna, säger han.

Tv-mannen sitter i ett hörn av häktets matsal när han tar samtal, samtidigt som andra interner äter middag i bakgrunden.

– Otroligt. Otroligt, säger han om vad han har gått igenom.

De senaste dagarna har varit omtumlande för honom.

– De störtade in på mitt hotellrum, tre poliser två män och en kvinna. De satte på mig handklovar och sa att jag var “under arrest”. Sen körde de mig till stationen. De satte mina händer på ryggen, så som de gör här.

Tv-profilen säger att när han togs till polisstationen hamnade han i en rad förhör med en kvinnlig förhörsledare.

– Men det blev inte mycket till förhör, för hon bara talade om att jag var en skurk och var jättefarlig. Och när hon frågade så lyssnade hon ändå inte.

Här sitter tv-profilen häktad.Foto: Johan Eriksson

Tv-stjärnan om förhören i Florida

Efter förhören och överläggningarna blev han tillbakakörd till sitt motell.

– Och sen nästa eftermiddag upprepades samma sak, och de tog mig på nytt. Och dom sa: “Nu kommer du inte ut nåt mer”. Och de körde mig till samma ställe. Och ingen talade om vad det gällde, jag trodde att de trodde att jag hade kört på någon – men det visste jag att jag inte hade gjort – eller kört mot rött ljus eller nånting. De frågade om jag var påverkad av alkohol och jag vet inte vad. Och det var otroligt mycket sånt.

– När jag frågade varför jag satt där sa de “Det får du veta sedan”.

Tv-profilen har hela tiden nekat till anklagelserna, i såväl förhör som vid den första förhandlingen i rätten.

Därefter, berättar tv-profilen att han kördes “länge, länge, länge” till ett nytt ställe, fortfarande med handklovarna fast bakom ryggen till han kom med en lokal med “vad som uppenbarligen var dagens skörd av brottslingar i Fort Lauderdale”, som han uttrycker det.

Han säger att han inte kände sig rädd under tiden – mest kall.

– Jag kände mig lugn, jag har ju inte gjort något, så det måste lösa sig så småningom.

Här på hotellet greps den svenske tv-stjärnan.Foto: Johan Eriksson

Tv-stjärnan om livet i häktet i Florida

Slutligen kom han till Paul Rein dentention facility, där han nu sitter med telefonluren i handen, och funderar om han kommer hinna äta middagen. Måltiderna är vad tillvaron kretsar till, trots att de inte är så mycket att se fram emot.

TV-stjärnan har också synpunkter på maten. 

– Men det är intressant att ha sett det här i verkligheten, det man bara har sett på film. Det går till exakt som på film här inne. En av de värsta är att de vrålar åt en hela tiden, de talar inte med en. Det kommer ofta i högtalarna och dånar så man knappt kan höra.

Anstaltens anställda har tidigare berättat att de intagna har relativt stora friheter, eftersom säkerhetsklassningen är medelhög. Men tv-profilen har det tufft.

– Jag fick inte med mig något av mina saker. Jag är fullständigt utan allting. Det är ruskigt att inte ens kunna borsta tänderna, att inte få raka sig, det tycker jag är fruktansvärt.

Han saknar också sina glasögon.

Sällskapet är dock bättre.

– De flesta har suttit här länge och är nyfikna på mig som är äldst av allihop, och vad jag kommer ifrån. Många är hjälpsamma, jag fick hjälp med att sätta i gång det här samtalet till exempel. För att vara det som ska vara brottslingar så är de faktiskt trevliga figurer. Det är vita, svarta och latinos.

 

”Det är väldigt kallt”

Han delar cell med en annan man.

– Det finns sängar, ja, britsar. Och så har vi var sin filt och två tunna skynken att ha om oss. Men det är väldigt kallt. Och ingen kudde får man.

Han säger att alla intagna blir väckta på nätterna för att räknas.

Han har fått ha ett möte med ett juridiskt ombud.

– Det var en mycket vettig man, verkade det. Det är nästan det mest positiva som har hänt hittills.

– Han frågade vad jag saknade, och jag sa att jag saknar att man inte kan sova här, för det är ett väldans liv här.

Tv-profilen säger att han inte kan diskutera exakt vad som hände i parken “det är jag inte tillåten att göra”. Men han säger att han varit ute och motionerat i stort sett varje dag under tiden i Florida.

Den formella misstanken som riktas mot tv-mannen är "lewd or lascivious molestation". Rubriceringen avser sexuella övergrepp mot barn som ännu inte fyllt 16 - brott som har en sträng straffskala.

Vid fällande dom riskerar svensken 15 års fängelse. Minimistraffet som kan dömas ut är 51 månaders fängelse.

 

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

Hit reser svenska turister – får titta på plågade djur

Bilderna inifrån populära parken i Thailand • Wahlström: ”Stäng ner skiten”

På insidan av elitskolan i Stockholm: ”Sjuk miljö”

Tidigare anställda berättar om hoten från föräldrar: ”Aldrig mått så dåligt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.