Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-spel är "bra för barn"

Vill du att ditt barn ska tillbringa mer tid med sitt Wii, Playstation eller Xbox i år?
Ny forskning visar att det kan vara helt rätt.
Enligt en ny studie ger det barnet snabbare och skarpare hjärna.
Barn - och vuxna - som regelbundet spelar tv- och datorspel kan processa information snabbare och mer exakt än de som inte spelar. Det visar en ny studie gjord av amerikanska psykologer vid University of Rochester i New York. Resultatet kan förfära miljoner föräldrar som klagat på att ungarna tillbringar för mycket tid framför Super Mario eller Grand Theft Auto.


Blir mer snabbtänkta i verkliga livet

Enligt Science Daily blir faktiskt de som spelar snabbare och skarpare inte bara i själva spelsituationen, utan också i verkliga livet. Det visade en rad olika laboratorietester. Skeptiker har tidigare menat att spelarna blir mindre exakta ju snabbare de blir på sitt spel, men Matthew Dye och hans kollegor upptäckte det exakt motsatta. Tv-spel ökade spelarens visuella förmåga, och förmågan att mentalt rotera föremål, samt både det visuella och spatiala minnet.
Forskarna kom även fram till att tv-spel faktiskt också kan förhindra en del av det hjärnans åldrande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.