Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tv-profilens kusinbarn dödad i skolattack

Foto: Ylwa Yngvesson

Tv-profilen Samir Badran, 24, förlorade sitt nioåriga kusinbarn i attacken mot en FN-skola i norra Gaza.

Familjen fick beskedet under onsdagen från släktingar.

– Allt är katastrof där. De mår ju inte bra, inte någon av dem, säger Samir Badran.

På onsdagsmorgonen dödades flera personer när en FN-skola i ett flyktingläger i Jabalia, norra Gaza, attackerades av israelisk militär. Enligt sjukvårdare på plats dog minst 16 människor och efteråt fördömde omvärlden attacken.

– Händelsen i morse är djupt tragisk och ett bevis på hur angeläget det är att stoppa våldet. Vi behöver ett omedelbart humanitärt eld upphör från båda sidor, sa FN:s vice generalssekreterare Jan Eliasson till Expressen.

En av de som miste livet var "Paradise hotel"-deltagaren och bloggaren Samir Badrans kusinbarn.

– Hon var bara nio år gammal, säger Badran.

Sökte skydd i skola

Samir Badrans släktingar hade lämnat sina hem för att söka skydd i skolan i Jabalia efter att israelisk militär varnade för bombningar av deras område.

Men även flyktingförläggningen attackerades.

– Det jag fick höra var att de blev förflyttade från sina hem. Israelerna skulle bomba bostäderna. De flyttades till en FN-skola för att skydda sig och så hade de tydligen bombat skolan under natten, säger Samir Badran.

Samir Badrans pappa har kontakt med familjen i Gaza varje dag. Men på grund av svårigheterna att ta sig in i Palestina har Samir själv inte besökt landet så ofta.

– Det är ganska svårt att komma in i landet. När vi försökte åka dit förra året blev vi stoppade av israeler som förhörde oss, säger han.

"Allt är katastrof"

Via Skype fick de beskedet om attacken och kusinbarnets död.

– Allt är katastrof där. De mår ju inte bra, inte någon av dem. Det är kalabalik där nere. Det har varit från och till att de har ringt. Ena månaden lugnar det ner sig och så blir det katastrof här nere igen. Just nu ser det inte bra ut överhuvudtaget, säger Samir Badran och fortsätter:

– Det är klart att det är jobbigt. Men det är så många flera, det är inte bara mitt kusinbarn. Det är hundratals, tusentals som dödas hela tiden.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!