Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilens drag från häktet – vill stå inför jury

Den sexbrottsanklagade svenske tv-profilen berättade under måndagen att han skaffat en ny “okristligt dyr” advokat.
Den svenske tv-mannen greps den 7 januari för det övergrepp som ska ha ägt rum i en park i Coral Springs den 3 januari, då en 13-årig pojke uppger att tv-profilen kommit fram opåkallat och rört honom över könet, utanpå byxorna.
Svensken har hela tiden nekat, men sitter i häktet på Paul Rein detention facility.

FORT LAUDERDALE. Den sexbrottsanklagade svenske tv-profilen berättade under måndagen att han skaffat en ny “okristligt dyr” advokat. 

Nu har den nya advokatens första drag visat sig. 

Papper till rätten har inkommit – med krav om rättegång inför jury. 

Nya advokaten har dessutom inlett ett rutinförfarande för att få tv-profilen släppt och i stället förses med fotboja – om han väljer att betala borgenssumman. 

Den svenske tv-mannen greps den 7 januari för det övergrepp som ska ha ägt rum i en park i Coral Springs den 3 januari, då en 13-årig pojke uppger att tv-profilen kommit fram opåkallat och rört honom över könet, utanpå byxorna. 

Svensken har hela tiden nekat, men sitter i häktet på Paul Rein detention facility. 

Tv-profilen: "Vi gjorde upp allt"

Därifrån berättade han under måndagen för Expressen om det möte han haft med personal från svenska konsultat i Fort Lauderdale. 

– Jag satt i en cell med dem. Och vi gjorde upp allt. De skulle skulle ge råd om en advokat och de skaffade fram en sådan. En oerhört dyr, en som dök upp här sen och tog lite uppgifter.

Den nya advokaten är Alan Grinberg.

– Han anses vara bra, och då skaffade jag honom. Han skulle ha betalt, vilket var väldigt mycket, sa tv-profilen. 

Grinberg har nu inkommit med sina första dokument i fallet till domstolen i Fort Lauderdale. 

I dokumentet finns ett skriftligt nekande (plea of not guilty) till anklagelserna, samt ett krav på att ha rättegång inför jury (demand for jury trial). 

Alan Grinberg har därtill inlett ett rutinförfarande utifall att tv-profilen betalar borgenssumman som är satt till 100 000 dollar – motsvarande cirka 900 000 kronor. Om så sker kommer tv-profilen förses med fotboja och dessutom tvingas lämna över sitt pass till en polisstation inom tolv timmar. 

I måndags visste inte tv-profilen hur möjligheterna att kunna komma ut på borgen såg ut. 

– Det är detta som advokaten ska ha hand om. 

Tv-profilens tredje advokat på en vecka

Tv-profilen tilldelades först en offentlig försvarare, i enlighet med hur rättssystemet i USA fungerar. På kontoret för offentliga försvarare förklarade man i slutet av förra veckan att man bytt ombud på fallet till Challae Porter. Men hon har nu alltså fått lämna ifrån sig fallet till Alan Grinberg. 

Expressen söker advokat Grinberg.

På advokatfirmans hemsida skriver man inte så blygsamt: 

“Det som skiljer Grinberg från många andra jurister är att han inte enbart har erfarenhet från väldigt komplexa rättsfall, utan han är också otroligt passionerad i sitt jobb. Han är en orädd advokat som förser alla sina klienter med juridisk rådgivning av högsta kvalitet.”

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.