Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilen vädjar: Släpp ut mig från husarresten

Foto: Polisen

NEW YORK. Den sexbrottsmisstänkta svenska tv-profilen, som anklagas för att ha antastat en 13-årig pojke i Florida, vädjar att få slippa husarresten.

Hans advokat skriver i ett brev till domaren att tv-profilens hälsa är ett skäl för att låta honom komma därifrån.

Det har gått över två månader sedan tv-mannen greps på sitt hotell i Florida, misstänkt för att ha antastat en 13-årig pojke i en park i Coral Springs den 3 januari.

Han greps några dagar senare och sattes i häkte.

Efter tio dagar på häktet betalade han en borgensfirma 10 000 dollar – drygt 90 000 kronor – för att de skulle stå för hans borgen om 100 000 dollar.

Därefter fick han lämna häktet med en elektronisk boja om vaden, och sattes i husarrest på ett annat hotell.

Men nu vädjar han om att få slippa husarresten.

Brevet från tv-profilens advokat

I ett brev till domaren, som nu blivit offentligt, skriver tv-profilens advokat Alan Grinberg:

”Försvaret begär, med respekt, att den ärade rätten ändrar villkoren som gäller innan rättegång, så han blir släppt med standardregler, med GPS-övervakning, som tillåter ett öppet schema.”

Som skäl till att domaren bör godkänna förändringen uppger advokaten att tv-profilen har skött sig enligt villkoren under de två månader som gått, och att det inte föreligger någon flyktrisk.

Tv-profilens hälsotillstånd uppges också vara ”under genomsnittet”, vilket också tas upp som en anledning till att han ska slippa husarresten, tillsammans med hans höga ålder.

Nekat till anklagelserna 

Advokat Grinberg skriver också att han kontaktat åklagaren som inte ska haft något att invända.

Tv-mannen har hela tiden nekat till anklagelserna och kallat dem ”fullständigt vansinnigt, en ren lögn”, men medgett att han varit på platsen. Tv-profilen påstod att pojken uppträtt dåligt på utegymmet och inte tagit till sig av tv-mannens råd – vilket tv-profilen menade gjorde att pojken blev sur och ville hämnas. 

– Han gjorde fel och jag var sur och hävde ur mig något om att han var sämst på hela anläggningen, sämre än tjejerna, sa tv-profilen.

Brottet som tv-profilen misstänks för – ”lewd or lascivious molestation” – gäller övergrepp mot minderåriga mellan 12 och 16 år. Straffskalan för det brottet i Florida går från 51 månader upp till 15 år i fängelse.

– Jag har en sjukdom som äter mig inifrån. Fem eller 15 år spelar inte så stor roll. Jag kommer inte leva så hemskt länge till, sa tv-profilen till Expressen när han fick kännedom om straffsatsen.

Expressen söker tv-profilens advokat Alan Grinberg.

Expressen har varit i kontakt med åklagarkontoret som meddelar att man inte kommenterar pågående fall.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.