Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tv-profilen tros bli Donald Trumps nya FN-ambassadör

Heather Nauert uppges bli USA:s nästa FN-ambassadör. Foto: AP
Donald Trump väntas presentera Nauert på fredagen. Foto: POLARIS/IBL / POLARIS/IBL POLARIS

President Donald Trump väntas utse den tidigare Fox News-programledaren Heather Nauert till FN ambassadör, rapporterar CNN.

Nauert är sedan 2017 talesperson för USA:s utrikesdepartement, även det en post hon utsetts till av Trump.

Utnämningen väntas bli offentliggjord under fredagen. Nauert kommer i så fall att ersätta avgående Nikki Haley.

Den tidigare journalisten Heather Nauert tros bli utsedd till ny amerikansk FN-ambassadör av president Donald Trump under fredagen. Det uppger två anonyma källor, varav en högt uppsatt tjänsteman, för CNN.

Heather Nauert har tidigare arbetat som journalist på ABC News och Donald Trumps favoritkanal Fox News. Hon anses vara relativt oerfaren inom utrikespolitiken sedan hon utsågs till talesperson för USA:a utrikesdepartement 2017.

Erfarenheten ska dock vara av ringa betydelse för president Trump, som i stället värdesätter att Nauert är kvinna, hennes medievana och hennes lojalitet till Trumps regering, enligt CNN:s källor.

Tuffa förhör väntar

Nauerts brist på utrikespolitisk erfarenhet väntas dock leda till tuffa förhör i senaten, som behöver godkänna nomineringen. Framför allt väntas den politiska oppositionen, Demokraterna, ifrågasätta hennes kvalifikationer.

Medan den avgående FN-ambassadören Nikki Haley sitter i Trumps regering är det inte säkert att Nauert kommer att göra det. Bland andra utrikesminister Mike Pompeo ska ha sagt att han vill se tjänsten ”nedgraderad” till att inte längre ses som ministerpost.

Nikki Haley lämnade in sin avskedsansökan den 10 oktober.

– Det har varit en ära som räcker en hel livstid att ha det här jobbet. För mig har det varit rena drömmen. Det har varit en heder att tjäna ett land som betyder allt före mig, sa Hon då.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!