Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilen berättar – därför var han i parkerna

Tv-profilen som är misstänkt för sexbrott. Foto: POLISEN / POLISEN
Häktet där mannen sitter efter gripandet. Foto: Johan Eriksson
Foto: Polisen

FORT LAUDERDALE. Den svenske tv-profilen som sitter häktad för att ha antastat en 13-åring i Florida beskrivs som en ensamvarg, enligt vänner.

Han har levt avskilt – och har han årligen lämnat Sverige för en lång resa under vintern.

– Jag ville hemifrån, säger han.

Mannen, som är känd från många tv-framträdanden under en lång karriär, befinner sig nu bakom taggtrådsstängsel i häktet på Paul Rein detention facility i Florida, knappt två mil från det hotell han greps på.

Vänner har berättat att tv-profilen har haft som vana att lämna Sverige på vintrarna.

– Sedan han gick i pension har han dragits till USA, så gott som varje vinter över jul och nyår.

Folk i hans omgivning berättar också att han har hållit sig på sin egen kant även tidigare, och “inte var med i det stora kompisgänget”.

– Han har varit ensam hela sitt liv. Han har alltid bott ensam, varit en ensamvarg och gått sin egen väg. Han är lite svår att få grepp om, även om man har jobbat mycket ihop så lär man inte riktigt känna honom, säger en vän.

Själv säger tv-profilen till Expressen att han återvände till det enkla hotellet i Coral Springs i Florida eftersom han hade bott där tidigare.

– Jag har varit här i flera år, och bott på samma ställe. Det är bara så att jag valde att åka dit igen eftersom jag kände till det, säger han.

Här greps mannen. Foto: Johan Eriksson

Hotellet ligger en knapp halvtimmes körning från stränderna på Floridas östkust, och omges av såväl shoppingcentrum som så kallade “gated communities”, privata avgränsade bostadsområden med grindar och murar. Coral Springs har också gott om parker och grönområden. Västerut finns nationalparken och träskområdet Everglades.

Som så många andra lämnade tv-profilen Sverige för att komma ifrån vintermörkret och kylan.

– Jag ville hemifrån. Det har jag gjort varje år för att slippa ifrån det kalla och dåliga vädret.

I stället för svenskt vinterväder har han kunnat njuta av solskenet och varma vindar.

– Här kan man vara ute hela dagarna. Och jag tränar väldigt mycket själv. Jag har tränat nästan varje dag i ett flertal parker. De har en sorts utegym här, de behöver inga hallar här.

Just träningen är det han uppger som skäl till varför han har befunnit sig i parkerna, där han misstänks ha antastat den 13-årige pojken.

Exakt vad som hände där i parken säger tv-personen att han inte får diskutera.

– Det är jag inte tillåten att göra.

Men i förhör och till en domare i rätten har tv-mannen förklarat sig oskyldig.

Parken där tv-profilen ska ha tagit kontakt med en 13-årig pojke. Foto: Johan Eriksson

Enligt polisrapporten ska han tagit kontakt med en 13-årig pojke i Fern Glen Park i Coral Springs för att opåkallat hjälpa honom med en övning, och då lagt sina händer på pojkens fötter, och därefter fört sina händer upp mot pojkens skrev.

För det brott som tv-profilen greps för går straffskalan upp till 15 års fängelse i Florida.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.