Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-kock säljer restaurang i Helsingborg

Niklas Ekstedt lagar mat i tv, skriver kokböcker och driver restaurang. Nu har han beslutat att sälja restaurangen.
Foto: Lennart Rehnman
Tv-kocken Niklas säljer restaurangen med samma namn i Helsingborg. Kocken anser att han har för många järn i elden, skriver Helsingborgs Dagblad.
- Jag känner att jag måste prioritera, säger Niklas Ekstedt till tidningen.
Niklas Ekstedt driver flera restauranger, gör tv och skriver kokbok. Nu har det blivit en grej för mycket.
Under våren kommer restaurang Niklas, som öppnades år 2000, att säljas. Krögaren själv räknar med att sista öppetdagen blir någon gång i maj. Niklas Ekstedt menar att draget gynnar den lokala floran av restauranger. Helsingborg har tre restauranger i den högre gastronomiska divisionen och det är för mycket. Foto: Christer Wahlgren

"För många"

- Åker man till exempelvis Uppsala finns det bara en restaurang i den klassen. Vi är en eller två för många. Att jag lämnar plats skapar utrymme för Gastro och Sofiero att kunna driva sin verksamhet vidare, säger han till HD.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.