Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-kändisen utreds: Lät arg hund bita gris

Grisen attackerades vid ett flertal tillfällen av hunden. Nu utreds tv-profilen Cesar Millan för djurplågeri.
Grisen blev rejält blodig efter attacken från hunden.
Cesar Millan är känd från tv-serien ”Mannen som talar med hundar”.
Foto: Cineflix

Cesar Millan – känd från tv-serien ”Mannen som talar med hundar” – utreds för djurplågeri.

Myndigheterna blev nedringda efter att serien sänt ett inslag där en gris sattes i samma utrymme som en dokumenterat aggressiv hund.

Ett inslag från programmet som nu sprids i sociala medier visar hur hunden biter grisen blodig.

Cesar Millan har blivit internationell känd som ”mannen som kan tala med hundar”. I programmet med samma svenska titel – eller Cesar 911 på engelska – tar han emot problematiska hundar och försöker avvänja dem från oönskat beteende.

Nu utreds tv-kändisen av polisen för djurplågeri, rapporterar NBC Los Angeles.

Under torsdagen fick Millans klinik i Los Angeles påhälsning av polisen efter att myndigheterna hade blivit nedringda om klagomål från upprörda tv-tittare.

Händelsen de reagerade på var ett inslag i programmet där Simon – en aggressiv blandrashund mellan fransk bulldog och terrier som tidigare bitit ihjäl sin ägares tamgris – utan koppel släpps in i en hägnad tillsammans med flera grisar.

Syftet var att hunden skulle få nya associationer till grisarna.

I stället visar klippet hur hunden går till attack och biter tag i grisens öra. Efter att människor lyckats separera de två djuren visas hur grisen blöder.

Kanalen krishanterar med nytt klipp

Händelsen har lett till upprörda känslor och på sociala medier kräver djuraktivister nu att tv-kanalen Nat Geo Wild sluta sända programmet. Efter kraven har kanalen uttalat sig i frågan.

”Ett kort klipp från ett avsnitt delades online och visade hur Simon jagade en gris och bet tag i ett öra, vilket fick grisen att börja blöda. Klippet har lett till oro bland tittare som inte sett eller förstått händelsens fulla sammanhang.”

För att lugna kritikerna har tv-kanalen nu lagt upp ett längre klipp från händelsen, som inte visar själva attacken.

”Grisen som bets av Simon togs omedelbart om hand, blev snabbt bättre och visade inga bestående men. Som det andra klippet visar har Cesar och hans djur hjälpt Simon att avvänja sig från sitt aggressiva beteende gentemot andra djur. Som resultat av det behövde Simon inte separeras från sin ägare eller avlivas”, skriver kanalen i sitt uttalande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.