Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-fotografen fällde flyktingar – sparkas

På tv-bilder tagna av en annan fotograf kan man se hur tv-fotografen plötsligt fäller syriska flyktingar som springer från polisen.

En ungersk tv-fotograf får sparken efter att hon med flit fällt flyktingar som springer från polisen.

Händelsen inträffade under tisdagen vid gränsen mellan Ungern och Serbien.

Den ungerska tv-fotografen bevakade under tisdagen det spända läget vid den serbisk-ungerska gränsstaden Röszke där många flyktingar befinner sig.

På tv-bilder tagna av en annan fotograf kan man se hur hon plötsligt fäller syriska flyktingar som i tumulten springer från sammandrabbningar med polisen. På ett annat klipp kan man se hur hon lägger krokben för en pappa som springer med sitt barn i famnen vilket fick dem båda att falla, rapporterar the Telegraph. 

Kvinnan jobbade för den ungerska lokala tv-stationen N1TV, som ägs av det högerextrema och invandringskritiska partiet Jobbik.

Filmen fick stor spridning i sociala medier efter att en tysk reporter delade den på Twitter och många fördömde hennes agerande.

Får sparken

TV-stationen N1TV tar avstånd från fotografens agerande och kom under tisdagen med ett skriftligt uttalande där de meddelade att hon får sparken.

"N1TV medarbetarna har i dag uppförts sig på ett oacceptabelt sätt i Röszke. Vår arbetsrelation med kamerafotografen har avslutats, och fallet är avslutat från vår sida" meddelar de.

Händelsen inträffade efter att flera hundra flyktingar brutit polisens avspärrningar vid gränsen mellan Serbien och Ungern under tisdagen. Flera hundra flyktingar bröt polisens avspärrningar för att ta sig in i Ungern. Flyktingarna var del av en grupp på omkring 1500 personer som hade blivit strandsatta vid flyktingläger på gränsen.

Partiet Fidesz styr i Ungern. Partiet har sedan det senaste valet haft framgång av den nationalistiska vågen som drar genom landet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.