Terrordåden mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo och morden i den judiska livsmedelsaffären har engagerat många människor världen över.
De har fyllts av både vrede och sorg, men också rädsla för att världen ska polariseras ytterligare.
Därför har företrädare för både islam och andra religioner stått sida vid sida för att markera att terrordåden inte har med religion att göra.
Flera manifestationer
Manifestationer, likt den i Paris, har hållits i många storstäder, bland annat i London.
Trots att snön föll ymnigt kom tusentals människor till Sergels torg i Stockholm för att hedra offren för terrormorden på tidningen Charlie Hebdo i Paris och markera vikten av yttrandefrihet.
Manifestationen arrangerades av organisationen Reportrar utan gränser och Svenska Tecknare.
Jonathan Lundqvist, ordförande Reportrar utan gränser, är överväldigad över att så många människor slöt upp.
- Polisen uppskattade till nästan 3 000, vilket de var överraskade över. Så mycket folk brukar man bara se på sommaren. Det gjorde mig väldigt stolt, att så många trots snålblåst och snö visade sitt stöd för yttrandefrihet och det öppna samhället, säger han.
Vill betona vikten av det öppna samhället
Reportrar utan gränser och organisationen Svenska Tecknare anordnade stödmanifestationen för att betona betydelsen av det öppna samhället.
- Attacken på Charlie Hebdo var inte bara en attack mot en arbetsplats, vilket förstås hade varit tragiskt nog. Men förutom det var detta en attack mot det öppna samhället och mot en institution i samhället som möjliggör demokratin.
- Journalister måste vara fredade, de ska kunna arbeta utan hot. Annars upphör hela mekaniken att fungera, den dialog som demokratin bygger på. Och därför ville vi göra detta, för att visa vårt stöd.
På scen talade flera personer, bland andra Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och journalisten Martin Schibbye.
- Vi kan gilla och ogilla vad som sägs, sjungs, skrivs eller ritas, men vi måste alltid försvara allas rätt att uttrycka sin åsikt, sa Thomas Mattsson i sitt anförande.
- Många här har tidigare varit på Sergels torg för att hedra och stå upp för yttrandefriheten och den fängslade journalisten Dawit Isaak. När vi säger "Je suis Charlie", så hör vi också ekot från orden "Free Dawit".
"Stå upp för demokratin"
En av besökarna, För Ewa Baumgartner, anser att det var självklart att komma till Sergels torg.
– Jag är här för att visa att vi enade står upp för demokratin och pressfriheten, sade hon till TT.
Tecknaren Nina Hemmingsson var sist ut som talare.
– Håll er pennor och hjärtan varma. Tack Charlie Hebdo, avslutade hon minnesceremonin.