Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tusentals lärare protesterade i Hongkong

Flera medier har rapporterat om tusentals personer tillhörande den kinesiska militären som genomför övningar vid en fotbollsarena i staden Shenzhen Foto: MADOKA IKEGAMI / AP TT NYHETSBYRÅN
Tusentals lärare och studenter gick ut och demonstrerade på Hongkongs gator under lördagen. Foto: VINCENT YU / AP TT NYHETSBYRÅN

Tusentals lärare gick ut och demonstrerade på Hongkongs gator under lördagen.  

Under söndagen väntas nya demonstrationer, och vid provinsgränsen gör sig kinesisk militär redo för eventuella sammandrabbningar. 

Under lördagen har tusentals Hongkongbor återigen gått ut på gatorna för att visa sitt missnöje. Vid lunchtid lokaltid marscherade 8000 lärare mot regeringshuset i Hongkong, tillika Hongkongs ledare Carrie Lam tjänstebostad för att visa sitt missnöje och ge sitt stöd åt proteströrelsen. 

En av alla lärare som trotsade det kraftiga regnovädret under lördagen var matteläraren CS Chan och musikläraren Yu.

– Regeringen har ignorerat oss i månader. Vi måste fortsätta demonstrera, säger han till Reuters

Musikläraren Yu säger att hon var fast besluten att visa sin support under lördagen. Men att det är flera aktioner från demonstranternas sida som hon inte står bakom. 

– Jag uppskattar deras kurage och det faktum att de bryr sig om Hongkong. De är definitivt modigare än vår regering, säger musikläraren Yu till Reuters

Beväpnad polis tränar på idrottsarena 

Under den senaste tidens demonstrationer har de våldsamma sammandrabbningarna mellan polis och demonstranter ökar drastiskt. 

Kina har nu skickat militär till provinsgränsen, och flera medier rapporterar om tusentals militärer som genomför övningar vid en fotbollsarena i staden Shenzhen. 

Under lördagen publicerade Global Times ett videoklipp som visar hur beväpnad polis tränar på att hantera eventuella sammandrabbningar med demonstranter. 

https://twitter.com/globaltimesnews/status/1162718218525396992

Den Europeiska unionen är kritiskt till den ökade våldsupptrappningen under demonstrationerna i Hongkong, och vill se en förändring. 

– Det är avgörande att vi håller oss lugna, att våld avvisas och att brådskande återgärder vidtas för att åtgärda situationen, skriver Federica Mogherini, Vice ordföranade för EU-kommissionen på Europeiska rådets hemsida.  

https://twitter.com/EUCouncilPress/status/1162697940516913153