Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gåtan: Tusentals döda krabbor på stränderna

Se hur klimatet har förändrats de senaste åtta åren
Tusentals krabbor och humrar hittades på stranden vid engelska staden Marske.
Foto: Privat

Tusentals döda krabbor och humrar har flutit upp på stränder i norra England flera gånger de senaste två veckorna.

– Något är väldigt, väldigt fel här, säger Sharon Bell, som hittade högar upp till midjan med döda skaldjur på stranden, till Teesside Live.

Sharon Bell, 48, bor i kuststaden Marske i England. Hon skulle fotografera soluppgången tidigare i veckan när hon upptäckte att stranden var täckt av skaldjur.

– Jag blev chockad och sorgsen över att se att det på sina ställen var tånghögar som räckte mig till midjan fulla med tusentals krabbor och humrar av alla sorter, både levande och döda. Jag har aldrig sett något liknande under mina 21 år i området, säger Sharon Bell.

Hon och maken Christopher tillbringade fyra timmar med att lägga tillbaka de skaldjur som fortfarande var vid liv i havet.

– Det var bara hemskt att se, säger Sharon Bell.

”Något är väldigt, väldigt fel här”

Det har hänt flera gånger tidigare under de senaste två veckorna att mängder av döda skaldjur har hittats på stränder i norra England.

– Något är väldigt, väldigt fel här, säger Sharon Bell.

Brittiska miljödepartementet har meddelat att man utreder saken.

– Vi har skickat prover av vattnet, avlagringarna och skaldjuren till våra laboratorier för att undersöka om ett utsläpp kan ha orsakat de här djurens död, säger en talesperson för departementet.

Forskare: ”Inte alls för sent att rädda klimatet”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.