Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tusentals demonstrerade när Trump kom hem till New York

Demonstranter vid Trump Tower i New York. Foto: MATTHEW MCDERMOTT / POLARIS/IBL POLARIS
Demonstranter vid Trump Tower i New York. Foto: MATTHEW MCDERMOTT / POLARIS/IBL POLARIS
Demonstranter vid Trump Tower i New York. Foto: MATTHEW MCDERMOTT / POLARIS/IBL POLARIS

Donald Trump återvände till sin vindsvåning i Trump Tower, New York, för första gången sedan han svors in som USA:s president.

Men han blev inte välkomnad hem enligt Washington Post.

Tusentals demonstranter samlades utanför Trump Tower för att vädra sitt missnöje – men de fick aldrig se honom.

Donald Trump har fått skarp kritik för att inte genast ha fördömt det våldsamma vit makt-mötet i Charlottesville i helgen som fick dödlig utgång. Efter att först ha kallat incidenten ”sorglig” sade han under måndagen att ”rasism är ondskefullt” och ”rasistiskt våld hör inte hemma i USA” enligt Mirror.

Demonstranterna vid Trump Tower i New York skrek bland annat ”New York hatar dig”, ”Skäms” och ”Inte min president”. På skyltar stod budskap som ”Vita huset är ingen plats för vit makt” och ”Kärlek, inte hat – det är vad som gör USA stort”.

– Jag demonstrerar för att visa Trump att han inte är välkommen här. Vi måste få honom att förstå att New York-borna inte tänker acceptera hans uppenbara idiotier, sade demonstranten Gabby Parra.

Donald Trump återvände hem till Trump Tower i New York för första gången sedan han svors in som USA:s president. Foto: POLARIS/IBL / POLARIS/IBL POLARIS

”Jag älskar att åka hem till Trump Tower”

Men visst hade presidenten sina supportrar vid Trump Tower. Omkring två dussin personer ropade ”Gud välsigne president Trump” och viftade med amerikanska flaggor. Grupperingarna ropade ”Gå hem” till varandra.

Demonstranterna fick emellertid aldrig se presidenten – eftersom hans bilkortege inte kom fram till Trump Towers från den riktning de trodde.

Presidenten twittrade tidigt på tisdagsmorgonen att ”det känns bra att vara hemma igen efter sju månader”.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/897293484884979712

– Jag älskar att åka hem till Trump Tower, men det leder till stora störningar, sade Donald Trump under fredagen och åsyftade då de trafikstörningar som orsakas av ett presidentbesök.