Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) och vänsterpartisterna Jonas Sjöstedt, Amineh Kakabaveh och Malin Björk är några av de svenska politiker som pekas ut i en rapport som handlar om terrorstämplade PKK:s uppbyggnad i Europa.
Bakom rapporten ligger SETA som är Turkiets största tankesmedja med starka band till styrande partiet AKP och Recep Tayyip Erdogans regim.
Turkiska ministrar är exempelvis flitiga besökare i SETA:s evenemang och i tankesmedjan återfinns Erdogans rådgivare.
Rapporten ”PKK:s uppbyggnad i Europa” är väldigt detaljerad med bilder från demonstrationer och möten och sägs visa PKK:s struktur i Sverige.
I texten, som Expressen låtit översätta, omnämns Hultqvist för för att han påstås ha lovat vård till kurdiska gerillan YPG, en organisation som samarbetar med PKK.
Försvarsminister Peter Hultqvist avböjer att kommentera rapporten.
– Man insinuerar i en rapport om PKK:s uppbyggnad i Europa att Hultqvist stöttar kurdiska organisationer som terrorklassats i Turkiet, säger Turkietkännaren och författaren Kurdo Baksi.
– Svenskar kanske inte förstår detta men turkar läser detta som att Hultqvist stöttar terrorister. Det är väldigt allvarligt. Aldrig förr har en svensk försvarsminister utsatts för en sådan smutskampanj, säger Kurdo Baksi.
I april 2016 sa Peter Hultqvist att han inte lovat YPG någonting, vilket TT rapporterade om.
Sjöstedt: ”Vi tänker inte låta oss skrämmas till tystnad”
Jonas Stjöstedt stämplas för att Vänsterpartiet krävt att terrorstämpeln på PKK upphävs.
”Det är helt oacceptabelt att en turkisk regeringsnära organisation på detta sätt har kartlagt och åsiktsregistrerat en rad svenska politiker, inte minst från Vänsterpartiet”, skriver Sjöstedt på Facebook.
”Vi tänker inte låta oss skrämmas till tystnad. Jag kommer att fortsätta åka som observatör på rättegångar och valövervakare till Turkiet. Vänsterpartiet har bett UD att agera mot Turkiets registrering och utpekande av svenska medborgare och folkvalda”.

Dansk säkerhetspolis kontaktar utpekade
I Danmark har Säkerhetspolisen PET börjat ta kontakt med över hundra danskar som nämns i rapporten, enligt Berlingske.
DR:s Mellanösternkorrespondent Michael S. Lund konstaterar att de danskar som stämplats riskerar att hamna i fängelse om de besöker Turkiet.
– Och i Danmark kan de utsättas för hot, säger han i DR.
Mattias Gardell medverkade i SETA-rapport
SETA har tidigare bland annat presenterat en rapport om ”Internationella mediers negativa rapportering om Turkiet” och en rapport om islamofobi i Europa.
I den sistnämnda medverkade Mattias Gardell, professor vid Uppsala universitet, med ett kapitel om Sverige.
”I Säkerhetspolisens arbete gör vi kontinuerligt hot- och riskbedömningar för våra skyddspersoner och sätter in lämpliga skyddsåtgärder utifrån dessa. Vilka skyddsåtgärder vi vidtar eller hur hotbilder ser ut kan vi av naturliga skäl inte gå in på, eftersom det är en del av skyddet”, skriver Säpos pressekreterare Viktor Sandqvist i ett mejl.

PKK klassas internationellt som terroristorganisation, bland annat av EU och Nato.
Från 1984 till 2013 stred PKK mot Turkiet för självstyre för den kurdiska folkgruppen i Turkiet.
Sedan dess har organisationen utropat eldstillestånd och börjat dra tillbaka styrkor till Kurdistan.

Utöver de tidigare nämnda svenska politikerna namnges även förra S-politikern Evin Cetin och förre EU-parlamentarikern för Miljöpartiet Bodil Ceballos i SETA-rapporten.
Amineh Kakabaveh (V) säger att Turkiet vill skrämma politiker från att stötta kurder och från att kritisera den turkiska regimen.
– Alla som kritiserar Turkiet eller samarbetar med organisationer som för den kurdiska befrielsekampen och som turkarna ser som fiender är enligt regimen terrorister eller islamofober, säger Kakabaveh.
Rapporten: ”Olof Palme mördades av PKK”
I slutet av kapitlet om Sverige påstås det vidare att Olof Palme 1986 mördades av PKK. Den påstådda attentatsmannen namnges i rapporten.
PKK-spåret utreddes i Sverige och slutade i både politisk som polisiär skandal där både ministrar och polischefer tvingades avgå, bland annat efter Expressens avslöjande att bokförläggaren Ebbe Carlsson hade fått tillgång till hemligstämplade dokument för att på egen hand utreda spåret.
Expressen söker Malin Björk.