Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Turister döda i flygkrasch i USA

Räddningsdykare har undersökt planet • Inga överlevande
Turister från det nederländska kryssningsfartyget Nieuw Amsterdam dog i kraschen.
Foto: DUSTIN SAFRANEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Sex personer omkom när ett turistplan kraschade i Alaska. 

Planet försvann på torsdagen när det befann sig över ett populärt turistmål. 

Den amerikanska kustbevakningen lokaliserade 14.40, lokal tid, under torsdagseftermiddagen vraket efter ett flygplan som försvunnit i sydöstra Alaska. Räddningsdykare har undersökt planet, men ingen av de fem passagerarna eller piloten har överlevt kraschen. 

Flygplanet ägs av ett företag som säljer resor till turister som vill se fjordlandskapet i området från skyn. Farkosten befann sig i närheten av Ketchikan och Misty fjords national monument när det av okänd anledning drabbades av problem. Piloten hann skicka ut en nödsignal strax före kraschen. 

Det nederländska kryssningsrederiet Holland America Line har bekräftat att det var passagerare från deras kryssningsfartyg Nieuw Amsterdam som omkom i flygolyckan, rapporterar NPR

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.