Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Turfamiljen har tillsammans vunnit 30 miljoner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tord Oksnes, 19, från Bergen i Norge vann 12,2 miljoner på lotto. Han är den tredje familjemedlemmen som blir mångmiljonär.
Foto: Silje Katrine Robinson / Bergens Tidende

Tord Oksnes, 19, från Bergen i Norge, vann nyligen 12,2 miljoner kronor på lotto.

Även hans pappa och syster har vunnit flera miljoner var. Turen har varit framme vart tredje år - varje gång systern varit gravid.

– Det är helt galet. Det skulle ju inte kunna vara möjligt, säger 19-åringen till Bergens tidning.

Familjemedlemmarna har tillsammans kammat hem 28,8 miljoner på lottospel. Vinsterna har kommit regelbundet, närmare bestämt med nästan tre års mellanrum.


Hege Jeanette Oksnes Aase.

Först ut var pappan, Leif Gunvald Oksnes, som för sex år sedan vann 8,4 miljoner kronor. Då låg Hege Jeanette Oksnes Aase på förlossningsavdelningen för att föda sitt första barn.

Även hon själv vann 8,2 miljoner kronor när hon väntade sitt andra barn. Nu har det alltså hänt igen, då brodern vunnit 12,2 miljoner kronor. Men den här gången hade Hege Jeanettes tredje barn redan hunnit ut.

– Det ska inte gå, det är lite overkligt. Tänk att ha sådant "flax", säger hon när Expressen.se ringer upp.

Hon berättar att hon först inte trodde på brodern när han berättade om vinsten.

Har dåligt samvete

Själv tar den senaste miljonären uppståndelsen med ro. Han arbetar som lärling i Austevoll kraftverksbolag och har inga planer på att sluta. Han unnade sig inte ens en ledig dag för att fira vinsten.

– Jag har egentligen lite dåligt samvete över att vinna så mycket pengar. Det är säkert någon om hade behövt pengarna bättre än jag, säger Tord Oksnes till BT.

19-åringen har heller inga planer på att flytta hemifrån än. Sin elva år gamla bil vill han också behålla tills den slutar att fungera. Men pengarna kommer inte att ligga orörda på banken. Tord Oksnes vill nämligen investera i en lägenhet som han kan hyra ut.

– Det blir nog en lägenhet på Austevoll som jag själv kan överta om några år. Det är för tidigt för att flytta ut från mamma än, säger han till BT.

Inga fler barn

På spelsajten Norsk tipping känner man till fall där samma personer vunnit flera gånger och där sambopar vunnit var sin gång. Men det här är något helt unikt.

– Jag minns historien väl då hans syster vann efter att pappan tidigare vunnit. Att hennes bror nu vinner gör att man måste nypa sig i armen, säger kommunikationsrådgivaren Roar Lödahl, till nyhetsbyrån NTB.

Hege Jeanette Oksnes Aase har inga planer på att skaffa fler barn, trots den tur de uppenbarligen bringat.

– Vi får se, jag är så nöjd med de tre prinsessor jag har, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.