Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunnelbana spårade ur – bara meter från station

Genrebild.Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN
Händelsen inträffade i Fruängen.Foto: Google maps

Ett tunnelbanetåg på den röda linjen spårade under morgonen ur – bara 10 meter från Fruängens station.

Händelsen ledde till ett stopp på linjen mellan Fruängen och Telefonplan, skriver SVT. 

Orsaken till urspårningen är okänd i nuläget.

Enligt SVT spårade tunnelbanetåget ur vid tio-tiden på morgonen. Tunnelbanetåget hade lämnat Fruängens station och var på väg vidare när olyckan var framme.

– Det här tåget skulle köra ut norrgående på linje 14 och hann köra ut ungefär tio meter innan det spårade ur, säger Elin Lindström, presskommunikatör vid SL.

Eftersom tåget var så nära stationen gick det dock snabbt för passagerarna att ta sig ut igen.

– Det har inte varit några personskador och själva tömningen gick väldigt odramatisk eftersom flera av dörrparen fortfarande var kvar vid plattformen.

Urspårningen påverkar tågtrafiken

Efter urspårningen rådde totalstopp mellan stationerna Fruängen och Telefonplan. Ersättningsbussar sattes in att bistå passagerarna och SL gav rådet att välja andra färdvägar.

Men vid klockan 11.45 har trafiken satts i gång på ena spåret. Där kör i nuläget ett tåg som slussar passagerare fram och tillbaka mellan de två stationerna.

Enligt Elin Linström finns ingen prognos för när trafiken kommer att gå som vanligt igen.

– Vi har inte någon prognos ännu men vi har personal som jobbar där för fullt. Eftersom vi inte heller vet vad som orsakade urspårningen kommer vi att behöva utreda det vidare också.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.