Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga republikanska namn vill höra Bolton vittna om Trump

John Bolton.Foto: JACQUELYN MARTIN/AP
Donald Trump.Foto: MICHAEL REYNOLDS/CNP/STELLA PICTURES/SPLASH NEWS
Mitt Romney.Foto: MANUEL BALCE CENETA/AP

USA:s president Donald Trump ville, enligt Trumps förre nationella säkerhetsrådgivare John Bolton, knyta frysningen av det militära stödet till Ukraina till en utredning av Hunter Biden och John Biden.

Nu vill flera tunga republikaner att senaten ska höra Bolton vittna i riksrättsprocessen mot Trump, rapporterar DN

John Bolton var nationell säkerhetsrådgivare från den 9 april 2018 till den 10 september 2019 då han fick sparken av Trump. Bolton hävdar i sin nya bok ”The room where it happened” att Trump gav honom direkta order att frysa 391 miljoner dollar i militärt bistånd till Ukraina i utbyte mot politiska tjänster. 

Susan Hennessey, juridisk expert på Brookings Institution, kallar Boltons kommentarer i ett inlägg på Twitter ”det enskilt viktigaste avslöjandet” sedan utredningen började. 

Mitt Romney: ”Tycker att vi ska lyssna till John Bolton”

Demokraterna har länge krävt att Bolton ska vittna under förhören i senaten den här veckan och Bolton har själv sagt att han är villig att ställa upp, men Republikanerna och Vita huset har sagt nej till vittnen. Men nu har flera republikanska toppnamn ändrat sig.

– Det är allt mer sannolikt att andra republikaner kommer att ansluta sig till oss som tycker att vi ska lyssna till John Bolton. Jag har talat med andra som har samma åsikt som vi, sa den tidigare republikanske presidentkandidaten Mitt Romney enligt NBC News.

Romneys partikollega Susan Collins är också positiv till att höra vittnen.

”Det vi kan läsa om John Boltons bok stärker saken att kalla in vittnen och har orsakat ett antal diskussioner bland mina kollegor”, skriver Collins till The Hill.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.