Mariam Osman Sherifay. Foto: Jimmy Gustafsson
Mariam Osman Sherifay. Foto: Jimmy Gustafsson

Tung S-politiker kräver Juholts avgång

Publicerad
Uppdaterad
Nu kommer det tyngsta avgångskravet hittills. Mariam Osman Sherifay, ledamot i partistyrelsen, tycker att Håkan Juholt borde avgå.
- Det här börjar likna en mardröm som måste ta slut. Det börjar bli ohållbart för honom, säger hon till Expressen.se.
Hon bestämde sig efter att hon köpt Expressen och läst dagens avslöjande om att Håkan Juholt låtit riksdagen betala både för hyrbil och egen bil under samma period.
- Det kommer fram saker hela tiden. Det börjar bli en stor belastning för partiet om jag ska vara ärlig, säger Mariam Osman Sherifay.
Hon var den som reagerade starkast på uppgifterna att Håkan Juholt från början gett Morgan Johansson klartecken att föra fram det kontroversiella förslaget med temporära medborgarskap.
Hon har ställt frågan till partiledningen om det stämmer att förslaget var förankrat.
- Jag har fortfarande inte fått svar på den frågan, säger Mariam Osman Sherifay.
- Om han tycker så ska han ta ansvar för det och inte belasta någon annan. Man skyller inte från sig hela tiden, fortsätter hon.
Ska jag tolka detta som att du tycker att Håkan Juholt måste lämna?
- Absolut.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag