Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tullverkets personal hade fest i lokalerna

En intern fest i Tullverkets lokaler i Stockholm nyligen spårade ur, enligt uppgifter till Aftonbladet. Men Tullverkets förnekar. Foto: Emil Nordin

En intern fest i Tullverkets lokaler i Stockholm nyligen spårade ur. Enligt Aftonbladet var flera mycket berusade och festade bland hemliga handlingar som låg framme.

– Det stämmer inte, säger Sofia Hellqvist, pressekreterare vid Tullverket.

Det var den 26 augusti som Tullkriminalen hade afterwork i Tullverkets lokaler i Frihamnen i Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet var flera personer väldigt berusade och festade bland hemliga handlingar som låg framme på skrivborden.

Nu ifrågasätter en källa med god insyn lämpligheten i att Tullkriminalen, som utreder grov organiserad brottslighet, haft vinlotteri och att medarbetarna varit kraftigt berusade i ett arbetsrum där myndighetens utredare hade lämnat hemliga handlingar framme på skrivborden.

Enligt Aftonbladets uppgifter spillde någon även ut vin över ett bord där sekretessbelagda handlingar låg framme. Både chefer och anställda ska ha varit på plats.

Tullverket tonar ner händelsen

Tullverket bekräftar att deltagare på festen var inne i arbetsrum och inte bara i gemensamhetsutrymmen, men inte att de ska ha varit kraftigt berusade.

– Det spilldes ut lite vin på en medarbetares egna kontor, på skrivbordet, men det fanns inga hemliga dokument där, säger Sofia Hellqvist.

Hur ni hanterar hemliga dokument?

– Vi har styrdokument som berättar precis hur sekretessbelagda dokument ska hanteras. Dokumenten ska vara inlåsta, beroende på vilken klassificering de har, säger Sofia Hellqvist.

Vilka är reglerna för fester i era lokaler?

– Vi bearbetar detta just nu och ska implementera regler för after work och liknande i våra styrdokument. I dag finns det inte reglerat, men frågan är nu uppe för diskussion, och det kommer att bli reglerat framöver.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!