TT stoppar leveransen av texter till SD-tidning

Publicerad

TT har stoppat leveransen av texter till SD:s tidningen Samtiden eftersom tidningen enligt TT brutit mot leveransvillkoren i en specifik artikel de publicerat.

– Vi har meddelat dem vår inställning och stoppat leveransen tills vidare, säger TT:s redaktionschef Mats Johansson till Medievärlden.

TT:s redaktionschef Mats Johansson bekräftar för branschsajten Medievärlden att leveransen till SD-tidningen är stoppad tills vidare. Men han säger samtidigt att TT inte sagt upp kontraktet med Samtiden, utan att det tills vidare handlar om en stoppad leverans. Anledningen till leveransstoppet är att TT anser att samtiden brutit mot deras leveransvillkor.

– För att vi ansåg att de i dag när de kom upp synligt bröt mot våra leveransvillkor. Det fanns artiklar som såg ut att komma från TT som inte gjorde det, säger Mats Johansson till Medievärlden, och berättar vidare att det framför allt handlade om en artikel, men utan att vilja säga vilken.

När Expressen.se frågar Mats Johansson vilket innehåll den missvisande artikeln i fråga hade, säger han att TT inte kommer att berätta det som läget är nu.

– Vi har valt att inte gå ut med det nu, säger han till Expressen.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag