Tsunamivarning efter jordskalv i Karibiska havet

Publicerad

Ett kraftigt jordskalv har registrerats i Karibiska havet. Det skriver flera medier, däribland Reuters.  

Skalvet hade en magnitud på 7,6, och en tsunamivarning har utfärdats för Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna.

Under tisdagsnatten inträffade ett kraftigt jordskalv i Karibiska havet. Enligt Reuters ska skalvet ha inträffat 202 kilometer nordost om Barra Patuca i Honduras och 307 kilometer sydväst om George Town på Caymanöarna.

En tsunamivarning har utfärdats för Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna.

Skalvet uppmätte 7,6 på richterskalan, vilket innebär att den klassas som ett stort skalv som kan orsaka allvarliga skador över större områden. Det ska dessutom ha varit ytligt, på 10 kilometers djup.

Skalvet ska ha känts av i Honduras huvudstad Tegucigalpa, men det finns i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha skadats, enligt CNBC. 

 

https://twitter.com/ABC/status/950928167010619393

Texten uppdateras.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag