Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tryckfrihetsexperten: Tror inte att det leder till fällning

Nils Funcke, tryckfrihetsexpert tror inte att drottningen kommer att ha någon framgång med sin anmälan - eller att bilden innehåller något som kan leda till en fällning.

– Det vore en ganska hård bedömning om man kommer fram till att den bör fällas, säger Funcke.

Nils Funcke, som har lång erfarenhet av tryckfrihetsrättsliga frågor, tycker att det vore en skarp bedömning om bilden fälls av Pressens opinionsnämnd, PON.


Nils Funcke.
Foto: Foto: Ylwa Yngvesson

– Det vore en ganska hård bedömning om man kommer fram till den bör fällas. Det är inte fullständigt orimligt, men det måste finnas en konstnärlig frihet att åskådliggöra vad en person gör, säger och om hon gått till botten med sitt eget förflutna, säger han till Expressen.se.

Enligt honom har hovets presschef, Bertil Ternert, mer anledning att känna sig upprörd över bilden.

– Ja, för han har ju egentligen ingen koppling till de här händelserna som bilden skildrar. Bilden i sig tycker jag, med någon liten reservation, bör kunna rymmas i en vid och bred samhällsdebatt om en kontroversiell fråga, fortsätter han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.