Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trumps val: Han blir ny ambassadör i Sverige

Ken Howery blir USA:s nye ambassadör i Sverige. Foto: Founders Fund
Foto: OLIVIER DOULIERY / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

President Trump har bestämt sig för vem som ska bli USA:s ambassadör i Sverige.

En av grundarna till betaltjänsten Paypal, miljardären Ken Howery, får nu packa flyttkartongerna och bege sig till Diplomatstaden i Stockholm.

På tisdagen meddelade Vita huset att en av grundarna till betaltjänsten Paypal, Ken Howery, blir amerikansk ambassadör i Sverige.

Det rapporterar Bloomberg. 

Ken Howery flyttar till Stockholm. Foto: Founders Fund

Vd:n arbetade nära Trump

Paypals förra vd Peter Thiel har arbetat nära Donald Trump och har även uttryckt sitt stöd samt sponsrat presidenten ekonomiskt.

Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Enligt sajten The Verge var Peter Thiel en av de mest prominenta profilerna från Silicon Valley som öppet stöttade Trump i presidentvalet 2016. Han höll även tal på ett av Republikanernas evenemang under valrörelsen – allt för att stötta sin kandidat.

Den amerikanska ambassaden i Sverige har letts av David Lindwall sedan Donald Trump tillträdde – men nu har presidenten alltså bestämt sig för vem som får flytta in i den enorma betongbyggnaden i Diplomatstaden i Stockholm.

Peter Thiel är ett stort fan av Donald Trump. Foto: Founders Fund

Sålde företaget för 13 miljarder

Ken Howery utbildades i ekonomi vid prestigefyllda Stanford University och grundade Paypal för 20 år sedan tillsammans med Peter Thiel. Den framgångsrika duon sålde år 2002 sitt företag till Ebay för 1,5 miljarder dollar, vilket motsvarar drygt 13 miljarder svenska kronor.

Ken Howery och Peter Thiel grundade sedan Founders Fund, ett riskkapitalbolag med säte i amerikanska San Francisco. Bolaget har bland annat investerat i Tesla-grundaren Elon Musks extravaganta företag inom privat rymdfart, SpaceX, samt uthyrningstjänsten Airbnb.

Peter Thiel sitter även i Facebooks styrelse.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!