Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trumps uttalande förbryllar: "Det är lugnet före stormen"

Donald Trump talar med Vita husets stabschef John Kelly under ett möte med högt uppsatta militärledare. Foto: ANDREW HARRER / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump gör tummen upp tillsammans med sin fru Melania Trump i Vita huset. Foto: ANDREW HARRER / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

"Det här är lugnet före stormen".

Donald Trumps kryptiska uttalande till reportrarna efter en möte med högt uppsatta militärledare i Vita huset på torsdagskvällen väckte många frågor.

Och när journalisterna frågade vad presidenten menade rätades knappast frågetecknen ut:

– Det kommer ni att få se, svarade han, enligt USA Today. 

Under gårdagskvällen hade president Donald Trump ett möte i Vita huset med flera av högt uppsatta militärledare. Exakt vad som diskuterades på mötet är dock oklart.

– Vi har på sistone ställts inför utmaningar som vi borde ha tagit hand om för länge sedan, till exempel Nordkorea, Iran, Afghanistan, IS och de revisionistiska krafter som hotar våra intressen runtom i världen, sa presidenten innan mötet enligt USA Today. 

https://twitter.com/Scavino45/status/916102015004143616

Trump: "Lugnet före stormen"

Mötet följdes av en middagsbjudning för militärledarna och deras respektive män och fruar.

Flera reportrar hade efteråt samlats och det var när en fotgraf skulle ta en bild av presidentparet tillsammans med militärledarna och deras respektive som Donald Trump ska ha gjort det kryptiska uttalandet. Den amerikanske presidenten ska ha pekat runt i rummet och sagt: 

– Vet ni vad det här representerar? Det är lugnet före stormen.

Uttalande väckte snabbt frågor bland reportrarna som undra vad han egentligen menade.

Trump vägrade förklara sig för reportrarna

Syftade presidenten på Iran eller IS, frågade sig reportrarna. 

– Vi har världens bästa militärer i det här rummet, det kan jag säga. Och vi kommer att ha en riktigt trevlig kväll. Tack för att ni kom, svarade Trump enligt CNN. 

Reportrarna gav dock inte upp utan frågade igen vad han menade med "lugnet före stormen".

– Det kommer ni att få se, svarade han enligt USA Today.

– Tack allihopa, sade Trump sedan innan han leddes ut ur rummet.

https://twitter.com/kwelkernbc/status/916086906621956096?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.usatoday.com%2Fstory%2Fnews%2Fpolitics%2Fonpolitics%2F2017%2F10%2F05%2Ftrump-photo-military-leaders-calm-before-the-storm%2F738185001%2F

En av de många reportrarna som var på plats i Vita huset efter Donald Trumps möte med militärledarna, och som hörde uttalandet och ifrågasatte det, var Kristen Walker från tv-kanalen NBC. 

– På en middag med militärer säger presidenten 'det här är lugnet före stormen´. När jag frågade 'vilken storm?' svarade han "det kommer ni få se, skriver hon på Twitter.