Trumps utspel mot Bernie Sanders – efter beskedet

Donald Trump twittrar till Bernie Sanders inför presidentvalet.

När Bernie Sanders meddelade att han skulle ställa upp i nästa presidentval gav han samtidigt en känga till presidenten Donald Trump.

Nu svarar Trump och skriver ”galna Bernie har just gått in i loppet” på sin Twitter.

Under tisdagen gav Bernie Sanders besked om att han ställer upp som presidentkandidat för Demokraterna i nästa presidentval år 2020.

Under sin intervju för amerikanska radiokanalen Vermont Public Radio gav Sanders en känga till presidenten Donald Trump.

Donald Trump fick en känga av Bernie Sanders, nu svarar han.
Foto: CRISTOBAL HERRERA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

”Jag tycker att han är en patologisk lögnare. Jag tycker också att han är en rasist, en homofob och är sexistiskt och främlingsfientlig. Han är en person som vinner billiga politiska poäng genom att hacka på minoriteter, ofta papperslösa immigranter.”, sa han till Vermont Public Radio.

Nu svarar president Trump. På sin Twitter skriver han:

”Galna Bernie har just gått in i loppet. Jag önskar honom väl!”

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1098192352072646656

Ska utmana Trump

Bernie Sanders förlorade kampen mot Hillary Clinton när de gjorde upp inför presidentvalet 2016. Nu vill 77-åringen göra ett nytt försök mot den sittande presidenten Trump. Han ska ha fått blodad tand efter flera opinionsundersökningar som visar att han är Demokraternas mest populära kandidat, skriver Yahoo.

Bernie Sanders utmanar Donald Trump.
Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

Under sin intervju med radiokanalen Vermont Public Radio meddelade Sanders sitt besked.

”Jag ville att folket i Vermont skulle få höra detta först. Och jag lovar att när jag åker runt i landet ska jag ta med mig de värderingarna som vi alla i Vermont är stolta över. En tro i rättvisan, gemenskapen och gräsrotspolitiken. Det är vad jag kommer att ta med mig genom landet.” sa han under radiointervjun. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.