Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps twitter mot kongressen: "Bluff"

Donald Trump riktar kritik mot kongressen.
Foto: Polaris
Donald Trump riktar kritik mot kongressen. Anledningen: De lägger för stor vikt vid hans samröre med Ryssland - och för lite vikt vid Clintonparets kopplingar till landet i öst.
Foto: Seth Wenig / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump riktar kritik mot kongressen.

Anledningen: De lägger för stor vikt vid hans samröre med Ryssland - och för lite vikt vid Clintonparets kopplingar till landet i öst.

"Trump-Rysslandhistorien är en bluff", skriver presidenten på Twitter.

USA:s president Donald Trump använder ofta sin enorma plattform på Twitter för att rikta kritik mot meningsmotståndare. Under natten mot tisdag vädrade presidenten sitt missnöje mot representanthusets underrättelseutskott - och den gamla rivalen Hillary Clinton.

Donald Trump har i flera omgångar kritiserats för att ha samröre med ryska företrädare. Den ryska inblandningen i presidentvalet, liksom Trumps påståenden om att hans företrädare Barack Obama skulle ha övervakat hans kommunikation, har blivit föremål för utredningar i representanthusets underrättelseutskott.

Nu tycker presidenten att det är dags för utskottet att sluta fästa så stor vikt vid hans påstådda kopplingar till Ryssland - för att i stället utreda vilka kopplingar Clinton-paret har till landet.


LÄS MER: Trumps nya drag - insatsstyrka i Vita huset

Trump: Granska Hillary och Bill Clinton

På Twitter skriver Trump:

Varför tittar inte representanthusets underrättelseutskott på Bills och Hillarys affär som tillät att en stor mängd uran hamnade i Ryssland, ryska talpengar till Bill, Hillarys ryska "nollställning", eller Podestas (Hillary Clintons kampanjchef reds anm) ryska bolag. Trump-Rysslandhistorien är en bluff."


https://twitter.com/realDonaldTrump/status/846533818811080704


https://twitter.com/realDonaldTrump/status/846536212362018816

Presidentens utspel kommer efter att demokratiska ledamöter har krävt att Devin Nunes, republikansk kongressledamot och ordförande i underrättelseutskottet, avstår från att involvera sig i utredningen kring den ryska inblandningen i presidentvalet. Anledningen är ett tidigare hemligt möte där Nunes besökte Vita huset, bara dagar innan det blev känt att Trump-medarbetares kommunikation med ryska företrädare hade övervakats av amerikansk säkerhetstjänst, rapporterar New York Post.


LÄS MER: Trumps biljonräkning till Angela Merkel

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.