Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps triumf – mer beundrad än Obama

Se Donald och Melania Trumps julhälsning
Donald Trump.
Foto: OLIVER CONTRERAS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.
Foto: ROSS D. FRANKLIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Barack Obama.
Foto: ALYSSA POINTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Michelle Obama.
Foto: YUI MOK / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump är 2020 års mest beundrade man i USA enligt den årliga Gallup-undersökningen, rapporterar Fox News.

Han petar ner Barack Obama, som toppat listan i över ett decennium, från förstaplatsen. 

Michelle Obama är dock fortfarande den mest beundrade kvinnan.

På frågan om vilken person de beundrar mest sett till det gångna året får de tillfrågade amerikanerna nämna valfria personer från var som helst i världen, men under de 76 år som Gallup-undersökningen har genomförts har den sittande presidenten i USA intagit förstaplatsen 60 gånger enligt Independent. Det har dock inte Donald Trump lyckats med – förrän nu.

Trump fick 18 procent i årets undersökning jämfört med 15 procent för Obama. Det är första gången på tolv år som Barack Obama inte toppar Gallup-undersökningen över den mest beundrade mannen under det gångna året. 

Michelle Obama toppar för tredje året i rad

Tillträdande presidenten Joe Biden, som fick sex procent, kom trea i Gallup-undersökningen följd av smittskyddschefen Anthony Fauci med tre procent.

Michelle Obama toppar listan över de mest beundrade kvinnorna för tredje året i rad med tio procent i undersökningen. Tillträdande vicepresidenten Kamala Harris hamnar på andra plats med sex procent och Melania Trump tar bronsplatsen med fyra procent.

Michelle Obamas angrepp mot Donald Trump

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.