Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps syrliga svar – efter Clintons besked

Clinton kommer inte att kandidera till president 2020.Foto: JACK GRUBER/SIPA USA / STELLA PICTURES
Donald Trump kommenterar Hillary Clintons besked.Foto: POLARIS/IBL / POLARIS/IBL POLARIS

Hillary Clinton kommer inte att kandidera till president nästa år, meddelade hon på tisdagen.

Nu svarar Donald Trump på Twitter:

”Attans, betyder det att jag inte får utmana henne igen? Hon kommer att vara svårt saknad!”

2016 hade hon siktet på att bli USA:s första kvinnliga president – och opinionsläget var länge gott. Många var därför förvånade när Hillary Clinton, 71, förlorade slaget om presidentmakten till förmån för republikanernas kandidat Donald Trump, 72.

På tisdagen meddelade USA:s tidigare första dam och utrikesminister att hon inte tänker utmana presidenten på nytt i valet 2020.

– Jag ställer inte upp. Men jag kommer fortsätta jobba och tala och stå upp för vad jag tror på, sa Hillary Clinton till News 12. 

Donald Trump svarar på Hillary Clintons besked

Clinton kandiderade till att bli demokraternas presidentkandidat redan 2008 men partiets val föll då på Barack Obama. Donald Trump kommenterar nu beskedet på sin favoritplattform Twitter:

”(Kriminella) Hillary Clinton bekräftar att hon inte kandiderar till 2020, och utesluter ett tredje försök till Vita huset. Attans, betyder det att jag inte får utmana henne igen? Hon kommer att vara svårt saknad!”

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1103057225910755329

Samtidigt har Hillary Clintons kandidatur gett ringar på vattnet. Inför presidentvalet 2020 har hittills fem kvinnor meddelat att de aspirerar på den yttersta makten i USA:

Senatorerna Kamala Harris, Kirsten Gillibrand, Amy Klobuchar och Elizabeth Warren, samt kongressledamoten Tulsi Gabbard.

Enligt New York Times har Hillary Clinton haft privata möten med Kamala Harris för att ge henne råd inför valåret. Samtidigt avfärdar Clinton i nuläget möjligheten att kandidera i lokala val, exempelvis som bormästare eller guvernör i New York.