Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps svar på Irans högste ledares hån

Andreas Utterström: ”Fantasi att Trump skulle fällas”
USA:s president Donald Trump.Foto: AL DRAGO / POOL VIA CNP/ADMEDIA / STELLA PICTURES
Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei.Foto: SALAMPIX/ABACA/STELLA PICTURES

Ordbråket mellan USA och Iran fortsätter.

– Trump är en clown, sade Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei under fredagsbönen.

Donald Trump var snabb att svara med att Irans ”så kallade ’suveräne ledare’ inte varit särskild suverän på sistone”.

När Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei, ledde fredagsbönen för första gången på åtta år sade han enligt AP att USA hade visat sin ”terroristiska natur” då landet ”fegt” dödade general Qassem Solaimani. 

USA:s president Donald Trump har på Twitter ett flertal gånger uttryckt sitt stöd för de iranier som har protesterat mot den iranska regimens sätt att hantera flygkraschen. Men Ali Khamenei kallade under fredagsbönen Trump ”en clown” och sade att den amerikanske presidenten kommer att ”sticka en förgiftad dolk” i ryggen på iranierna.

Trump: ”Han borde vara väldigt försiktig med sitt ordval”

Det lät inte Donald Trump vara oemotsagt.

”Irans så kallade ’suveräne ledare’, som inte varit särskild suverän på sistone, har sagt obehagliga saker om USA och Europa. Deras ekonomi håller på att krascha och folket lider. Han borde vara väldigt försiktig med sitt ordval!”, skrev den amerikanske presidenten på Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1218297466656829440

Trump skrev senare på Twitter:

”Irans folk förtjänar en regering som hjälper dem att uppnå sina drömmar snarare än att fokusera på att döda andra för hämnd.”

TV: USA:s president om beslutet att döda toppgeneralen Qassem Soleimani

Trump:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.