Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps stabschef John Kelly väntas avgå

Stabschefen John Kelly. Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN
President Trump. Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES

Donald Trumps stabschef John Kelly väntas avgå inom kort, det skriver CNN

Enligt två oberoende källor till kanalen kommer Kelly att avgå inom några dagar.

Det har gått drygt ett år sedan John Kelly tillträdde som Vita husets stabschef efter Reince Priebus. Men de senaste månaderna har president Trump och Kelly haft flera oenigheter, och nu kommer rapporter från CNN:s källor med insyn i Vita huset att Kelly är på väg att bytas ut. 

Enligt de två oberoende källorna väntas Kelly avgå inom de närmaste dagarna.

I somras meddelade Trump att han vill att Kelly sitter kvar som stabschef de kommande två åren, men den senaste tiden och efter många skandaler, har tonläget förändrats. Enligt CNN talar Trump och Kelly inte längre med varandra. 

Enligt kanalen pågår det hos presidenten ett aktivt arbete att hitta en ersättare för Kelly, men enligt källorna är detta långt ifrån färdigt och i slutändan är beslutet presidentens eget. En person som sägs vara en potentiell ersättare för Kelly är Nick Ayers, vice-presidenten Mike Pence egen stabschef. 

"Han har tappat det"

Oenigheterna mellan Trump och Kelly har blivit allt fler den sista tiden. Bland annat ska stabschefen, enligt den mångåriga journalisten Bob Woodwards bok om Donald Trump, ha kallat presidenten för "idiot". 

– Det är meningslöst att försöka övertyga honom om någonting. Han har tappat det. Vi är i ”crazytown”, ska stabschefen ha sagt till tjänstemän vid möten på sitt kontor. 

– Jag vet inte ens varför någon av oss är här. Det här är det värsta jobb jag någonsin haft, har han sagt enligt Woodward.

Senare tillbakavisade dock John Kelly uppgifterna i boken.

"Att jag någonsin kallat presidenten en idiot är inte sant, i själva verket är det tvärtom", skriver stabschefen i ett uttalande som Donald Trump twittrat om. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.